02.06.2014 13:36

Siguldas ģimnāzisti triumfē "ZZ Čempionātā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Skolēnu prāta un sporta spēļu "ZZ Čempionāts" finālā Siguldas Valsts ģimnāzijas 12.a klases skolēni izrādījās pārāki par sešiem desmitiem citu Latvijas vidusskolu klašu komandu.

"ZZ Čempionāta" fināls pie "Arēnas Rīga", pēc rīkotāju informācijas, bijis lielākais astoņu gadu vēsturē – sacensībās un konkursos trijās vecuma grupās piedalījās gandrīz 6000 skolēnu no visas Latvijas.

9.–12. klašu grupā siguldieši no 14 disciplīnām sešās iekļuva labāko desmitniekā un tikai vienā palika ārpus pirmā trīsdesmitnieka. Summējot dažādos pārbaudījumos nopelnītos punktus, aiz Siguldas Valsts ģimnāzijas komandas palika Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 10.c klase un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 10.b klase.

6.–8. klašu grupā, kurā piedalījās 65 klašu komandas un uzvarēja brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 8. klase, augsto septīto vietu ieņēma Ropažu vidusskolas 7. klases skolēni. Labāko divdesmitniekā iekļuva arī Ķekavas vidusskolas 7.a klase (12. vieta) un Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.m klase (15. vieta).

Savukārt 4.–5. klašu grupā no Pierīgas mācību iestādēm vislabāk veicās Siguldas pilsētas vidusskolas 5. klasei un Ķekavas vidusskolas 5.d klasei – attiecīgi 18. un 22. vieta. Uz trešā un ceturtā desmita robežas cita aiz citas sarindojās Zvejniekciema vidusskolas 5. klase, Ādažu vidusskolas 5.e klase, Ikšķiles vidusskolas 5.b klase, Krimuldas vidusskolas 5.b klase, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 5. klase un Ķekavas vidusskolas 5.c klase.

Rīkotāji informēja, ka pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņēma aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējuma "Premia". Otrās vietas ieguvēji balvās ieguva jaunākos "Huawei" viedtelefonus "Ascend G6 LTE" visai klasei, bet trešo vietu ieguvēji dosies ekskursijā uz zinātnisko centru "AHHAA" Igaunijā.

Sacensību laikā visas dienas garumā bija pieejama plaša bezmaksas izklaides pasākumu programma – sportiskas aktivitātes ģimenēm, radošās darbnīcas, populāru mūziķu uzstāšanās.

"ZZ Čempionātu" sarunu karte "Zelta Zivtiņa" kopā ar jauniešu organizāciju "Avantis" organizē jau astoto gadu, lai veicinātu sporta dzīves attīstību Latvijas skolās, popularizētu fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudinātu skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību. Šogad spēlēm bija pieteikušās vairāk nekā 2000 klases.