02.06.2014 10:23

Riteņbraucējiem panākumi gan šosejā, gan neceļos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucējiem panākumi gan šosejā, gan neceļos Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pierīgas novadu sportisti iekļuvuši starp laureātiem Rīgas velomaratonā un "MySport" kalnu riteņbraukšanas (MTB) kausa izcīņas otrajā posmā.

Populārajā Rīgas velomaratonā, kurā svētdien startēja trīs tūkstoši dalībnieku, par uzvarētāju tautas distancē (31,6 km) dāmām kļuva Carnikavas sporta centra pārstāve Justīne Brūvere. Viņa finišēja pēc 50 minūtēm un 43 sekundēm un otrās vietas ieguvēju Inesi Zvirgzdiņu apsteidza par gandrīz divām minūtēm.

79 kilometru sporta distancē, kurā par uzvarētāju kļuva Andžs Flaksis, līdz labāko godalgotajam trijniekam mazliet pietrūka mārupietim Rihardam Bartuševičam. Viņš uzvarētājam zaudēja astoņas sekundes un ierindojās ceturtajā vietā.

"MySport" MTB kausa izcīņas otrā posma sacensībās Pļaviņu novadā galvenajā 50 km distancē otro vietu izcīnīja siguldietis Raivis Zīmelis, kurš mērķi sasniedza 19 sekundes pēc uzvarētāja Dmitrija Sorokina (2.04:08). Zīmelim arī otrā vieta V30 vecuma grupā.

V50 vecuma grupā otro vietu ieņēma Dainis Spaliņš no "Ādaži Velo" komandas, dāmām trešā bija viņa komandas biedrene Zanda Rutkovska, junioru konkurencē trešais bija Edgars Maculēvičs no Ķekavas novada sporta skolas, bet U-23 vecuma grupā trešajā vietā ierindojās Sandijs Kļaviņš no "MTB Garkalne" komandas.

Pusmaratona distancē otro vietu absolūtajā vērtējumā ieguva Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Niklāvs Boļšis. 25 km braucienu viņš pabeidza stundā, sešās minūtēs un vienā sekundē un no uzvarētāja Edvarta Višķera atpalika par 51 sekundi.

Septīto vietu kopvērtējumā un ceturto vietu jauniešu konkurencē ieguva vēl viens ĶNSS pārstāvis Vladlens Gurkins, piektais starp jauniešiem bija Maksims Maslovs. Ceturtās vietas ieņēma Emīls Šulcs V12 grupā un Elvijs Zommers V14 grupā.