31.05.2014 17:43

FOTO: Pierīgas sporta spēlēs uzvar Baldones MTB riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Pierīgas sporta spēlēs uzvar Baldones MTB riteņbraucēji Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Septiņu novadu pārstāvji sestdien Baldones novada Riekstukalnā piedalījās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās kalnu riteņbraukšanā (MTB). Sīvā cīņā par pirmo vietu mājinieki baldonieši par nieka tiesu apsteidza mārupiešus.

Individuāli sacensības risinājās piecās vecuma grupās (dāmām – četrās). Komandu kopvērtējumā tika summēti sešu labāko sportistu iegūtie punkti.

Lielāko punktu summu (110) nopelnīja Baldones novada riteņbraucēji, kuri ieguva divas pirmās, trīs otrās un vienu trešo vietu. Tikai viens punkts mazāk un otrā vieta komandu vērtējumā Mārupes MTB braucējiem (trīs pirmās vietas un pa vienai otrajai, trešajai un ceturtajai).

Trešajā vietā ierindojās Salaspils komanda (98 p. – divas pirmās un pa vienai otrajai, trešajai, ceturtajai un desmitajai vietai). Tālākās vietas ieņēma Ropažu (93 p.), Mālpils (92), Babītes (90) un Stopiņu (78 p.) novadu pārstāvji.

Individuāli garākajā 24 km distancē vīriem labāko rezultātu sasniedza Andris Ansons no Babītes, kurš finišēja pēc 57 minūtēm un 15 sekundēm, izcīnīja pirmo vietu V2 vecuma grupā (1975./84. g. dz.) un tikai par vienu sekundi apsteidza tuvāko sekotāju Edgaru Brigmani no Baldones.

V1 grupā (1985./98. g. dz.) pārliecinošu uzvaru svinēja mārupietis Rihards Bartuševičs (57:59), kurš mērķi sasniedza nepilnas sešas minūtes pirms otrās vietas ieguvēja baldonieša Emīla Ribaka. Trešās vietas abās jaunākajās grupās ieguva Mālpils komandas pārstāvji Valters Brežinskis un Artis Dāvidnieks.

V3 grupā (1965./74. g. dz.) pirmās trīs vietas izcīnīja Jānis Ankravs no Mārupes (1.05:29), kā arī Nils Kazāks un Žans Ribaks no Baldones. V4 grupā (1955./64. g. dz.) 16 kilometru distancē uzvarētājs baldonietis Ainārs Žebers apsteidza Aleksandru Kapralovu no Stopiņiem un Aivaru Strausu no Mālpils, bet V5 grupā (1954. g. dz. un vecāki) labāko trijniekā iekļuva Jānis Vējons no Baldones, Sergejs Pomarņevskis no Mārupes un Vismants Caune no Salaspils.

Sacensībās dāmām 16 km distancē absolūti labāko laiku uzrādīja salaspiliete Karlīna Ieva Gasiņa – 54 minūtes un 52 sekundes. Viņa kļuva par uzvarētāju S1 grupā, kurā arī otro vietu ieņēma Salaspils komandas pārstāve Ulla Trukšāne, bet trešo – mālpiliete Līva Rudzeiša.

Uzvara Salaspils MTB braucējai tika arī S2 grupā, kurā Dace Kaļverša (59:41) tikai par sekundi apsteidza Anitu Bērsoni no Ropažiem. Trešā vieta Kristīnei Jansonei no Mārupes. S3 grupā (16 km) un S5 grupā (8 km) startēja tikai pa divām dalībniecēm. Pirmās vietas ieguva Rita Golvere no Babītes un Gunta Lebedoka no Mārupes, bet otrās – Dace Brice un Marija Juriņenoka no Ropažiem.

2014. gada Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā pēc deviņām disciplīnām līderpozīcijas ieņem Babītes novads (129 p.). Cīņā par otro vietu Baldonei ir 119,5 punkti, Mārupei 118 un Salaspilij 116 punkti. Tālākās vietas pagaidām ieņem Ropažu novads (110), Mālpils (92), Stopiņu (91) un Saulkrastu (85) novadi.

Nākamais sporta spēļu posms paredzēts 27. jūnijā, kad Mārupē notiks Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēlēs.