30.05.2014 16:26

FOTO: Jaunmārupē atklāta Mini motokrosa otrā sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Jaunmārupē atklāta Mini motokrosa otrā sezona Krišjānis Grantiņš

Mārupes auto moto kluba "Bieriņi" rīkotajās bērnu motokrosa sacensībās startēja vairāk nekā 70 dalībnieki ne tikai no Pierīgas un citiem Latvijas novadiem.

Ieradušies bija arī sportisti no Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un pat bruņoto konfliktu plosītās Ukrainas pilsētas Slavjanskas.

Labākie sacensībās "Vilciņu" trasē Jaunmārupē tika noskaidroti 17 atsevišķās klasēs – gan pēc vecuma, gan motociklu un kvadriciklu jaudas, gan pieredzes un meistarības. Tāpat kā Mini motokrosa pirmajā sezonā, arī šoreiz laureātu vidū bija ievērojams skaits Pierīgas novadu pārstāvju.

Klasē "MX 50 rūķīši" 4–8 gadus vecajiem braucējiem uzvaru izcīnīja Jānis Reišulis no Krimuldas, "MX 65 jaunbraucēju" klasē (7–9 g.v.) pirmais bija Aleksis Teļnovs no Ādažiem, bet "MX 85" klasē meitenēm pirmās divas ieguva kluba "Bieriņi" pārstāve rīdziniece Anna Stecjuka un ķekaviete Lauma Frienberga.

Vairākas uzvaras Pierīgas novadu pārstāvji guva kvadriciklu sacensībās. "MX50 lietpratēju" (7–9 g.v.) klasē pirmo vietu ieguva Kristians Stoļarovs no Babītes, "MX50 rūķīšu" klasē (4–8 g.v.) – carnikavietis Roberts Purmalis, bet "MX juniors" klasē 13–16 gadus veciem jauniešiem – mārupietis Mārtiņš Toms Puķītis.

"MX 85 lietpratēji" klasē 11–15 gadus veco grupā otro vietu ieguva mārupietis Toms Babris, "MX 50 Super" klasē 7–9 gadus veco grupā trešais bija krimuldietis Kārlis Reišulis. Otrā vieta arī Ralfam Repsim no Ikšķiles "kvadricikli MX100 jaunbraucēju" (7–11 g.v.) grupā.

Mini motokrosa sacensību seriālā Jaunmārupē šogad pavisam paredzēti seši posmi, nākamais – 18. jūnijā. Seriāla mērķis ir piesaistīt motokrosam jaunus sportistus bērnu un pusaudžu vecumā, organizējot šīm vecuma grupām vienkāršas sacensības, kas ļauj iegūt pirmās iemaņas motokrosā, startējot kopā ar sava meistarības līmeņa sportistiem, un pieredzi, piedaloties sacensībās.