30.05.2014 10:57

Ķekavas kikbokseriem un karatistiem panākumi starptautiskās sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas kikbokseriem un karatistiem panākumi starptautiskās sacensībās www.kboxing.lv

Olimpiskajā sporta centrā Rīgā aizvadīts otrais starptautiskais forums "Baltijas tuvcīņas spēles 2014" jeb "Baltic Combat Games 2014".

Ar Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu trīs dienu garumā norisinājās 14 turnīri dažādos divcīņas sporta veidos (bokss, cīņa, džudo, tekvondo, kikbokss u.c.). Foruma ciemiņi un dalībnieki bija sportisti no 12 valstīm.

Dalībnieku vidū bija arī Ķekavas novada sporta kluba "Lāčplēša cīņu leģions" pārstāvji, kuri startēja Baltijas kausa izcīņā un "Kids Fighter" turnīrā kikboksā.

Klubā informēja, ka Baltijas kausā kikboksā "kick-light" disciplīnā kadetiem veiksmīgi vecāko puišu grupā (1998. g. dz.) startēja Mārcis Grundulis. Viņš aizkļuva līdz sacensību finālam, kur sīvā cīņā, tiesnešu domām daloties, atzina gandrīz divus gadus vecākā liepājnieka Iļjas Bihtemirova pārākumu. Jāatzīmē, ka Mārcim cīņas gaitā tika atņemti vairāki punkti par pārāk spēcīgu sitienu izdarīšanu, jo "kick-light" skaitās viegla kontakta disciplīna.

"Kids Fighter" turnīrā bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam Ķekavas komandu pārstāvēja četri sportisti – brāļi Juris un Kārlis Pūriņi, Verners Krūmiņš un Dominiks Majorovs.

Visveiksmīgāk nostartēja Kārlis un Dominiks – abi izcīnīja pirmās vietas kopvērtējumā savās vecuma grupās, turklāt Kārlis uzvarēja gandrīz visās disciplīnās. Lieliski veicās arī Verneram un Jurim, kuri izcīnīja trešās vietas savās vecuma grupās. Līdz ar to labs rezultāts arī "Lāčplēša cīņu leģiona" mazajai komandai kopvērtējumā – augstā ceturtā vieta un mazais kauss.

Savukārt Tallinā notika viens no pēdējiem sezonas karatē turnīriem "Budo Cup 2014", kurā piedalījās jaunie sportisti no deviņām valstīm.

Kluba "Ippon.LV" pārstāvis Ņikita Orlovs no Baložiem startēja kata un kumite disciplīnās, pavēstīja Ķekavas novada sporta aģentūrā. Kata sacensībās viņam izdevās uzvarēt pirmajās divās cīņās, pēc tam Ņikita piekāpās pretiniekam no Baltkrievijas.

Kumite sacensībās Ķekavas novada sportistam gāja daudz labāk: 27 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja piecas uzvaras piecās cīņās un pelnītu pirmo vietu. Līdz ar zelta medaļu Ņikita vēl tika apbalvots arī par otro vietu Igaunijas karatē līgas kopvērtējumā – par spīti tam, ka piedalījās tikai divos turnīros no septiņiem.