29.05.2014 15:27

Pierīgas petanka spēlētājām sudrabs un bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas individuālajā čempionātā petankā dāmām, kas notika Ventspils Piedzīvojumu parkā, uzvaru izcīnīja mājiniece. Otrā un trešā vieta tika Pierīgas klubu pārstāvēm.

Turnīrā piedalījās 27 spēlētājas no Ventspils kērlinga kluba petanka sekcijas, sporta klubiem "Upesciems", "Rīgas petanka", "Petank Ikšķile" un Ropažu "Boule". Dalībnieces vispirms aizvadīja piecas priekšsacīkšu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kurām astoņas labākās turpināja cīņu par medaļām.

Par turnīra uzvarētāju kļuva ventspilniece Aida Pētersone, kura Latvijas dāmu reitingga sarakstā pirms turnīra ieņēma tikai 11. vietu. Ceturtdaļfinālā viņa ar 8:7 pārspēja ranga līderi carnikavieti Lauru Miglāni no SK "Upesciems", pusfinālā ar 13:9 uzvarēja Agitu Laksu no kluba "Boule", bet finālā vinnēja arī Gintu Miglāni (SK "Upesciems"). Tādējādi A. Pētersone vienā turnīrā pārspēja Latvijas ranga pirmajās trīs vietās esošās spēlētājas.

Bronzas medaļu negaidīti ieguva "Petank Ikšķile" kluba pārstāve Natālija Lele, kura pēc reitinga no visām dalībniecēm ieņēma priekšpēdējo vietu. Pusfinālā viņa ar 8:13 piekāpās G. Miglānei, bet mačā par trešo vietu pārliecinoši uzvarēja A. Laksu 13:2.

Piekto vietu ieņēma garkalniete Marija Elizabete Silova, bet pagājušā gada dāmu vienspēļu čempione Laura Miglāne šoreiz bija spiesta samierināties tikai ar septīto vietu. Kā zināms, Latvijas vīru čempionātā attiecīgi otrajā un trešajā vietā ierindojās Gatis un Māris Miglāni.

7. jūnijā Ventspilī un 28. jūnijā Ikšķilē notiks otrais un trešais posms Latvijas petanka čempionātā trijnieku komandām, bet starp šiem turnīriem 21. jūnijā Zaķumuižas stadionā Ropažu novadā risināsies Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensības.