28.05.2014 13:43

Siguldas un Ķekavas regbistiem veiksmīga nedēļas nogale

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Regbija kluba "Sigulda" ("RKS!") spēlētāji pagājušās nedēļas beigās aizvadīja maču pret angļu klubu "Welwyn" un izcīnīja trešo vietu pirmās līgas čempionātā regbijā-7. Savukārt Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" komanda ar uzvaru sāka Lietuvas čempionātu.

Sestdien Siguldas Depo laukumā regbija kluba "Fēnikss" un "RKS!" apvienotā komanda uzņēma Londonas klubu "Welwyn", kas Latvijā bija ieradies ar 26 spēlētājiem. Siguldas klubā informēja, ka pirms spēles bija klusuma brīdis par godu pāragri aizsaulē aizgājušajam Klāvam Bedrītim un abu valstu himnas. Laukumā šoreiz pārāki latvieši, kas izmantoja savu jaunības spraunumu, būdami ātrāki un izveicīgāki, un uzvarēja 62:12.

Apmierināts ar pieredzēto bija latviešu komandas treneris Kristaps Staņa: "Aizvadījām lielisku treniņspēli. Izdevās dažādās pozīcijās iespēlēt spēlētājus, dažiem tā bija pirmā nopietnā regbija-15 pieredze. Sākām spēli mazliet nepārliecinoši, sadarbības laukumā kliboja, bet, uzlabojoties komunikācijai, uzlabojās arī spēles ritms un izdevās uzspiest mums vēlamo spēles tempu."

Treneris gan atzina, ka pieredzējušie angļi lika krietni pasvīst standartsituācijās un kontakta zonā un panākumi šoreiz vairāk balstījušies uz ātrumu un spēju izmantot laukumu. "Cīņā starp pieredzi un jaunības azartu šoreiz uzvarējām mēs ar savu degsmi. Nenovērtējamu pieredzi guva spēlētāji, kuriem bija izdevība kaut nedaudz paspēlēt pretinieku komandā. Īpaši jāuzteic saspēles vadītāja Jāņa Gabrāna darbība laukumā, centru pozīcijās lielisku spēli aizvadīja Mikus Ozols un Dāvis Bajārs."

Par vizīti Latvijā laba pēcgarša palika arī "Welwyn" pārstāvim Viktoram Mednim, kurš bija ļoti priecīgs par silto uzņemšanu, taču atzina, ka iespēju laukumā viņa komandai bija maz: "Latvieši bija labāk trenēti un disciplinētāki. Mājinieki mūs pārspēja ne tik daudz ar piespēlēm un labāku pozīcijas izvēli, bet ar spēku un enerģiju."

Dienu vēlāk "RKS!" regbisti devās uz Misu, kur norisinājās Latvijas pirmās līgas regbijā-7 atklāšanas turnīrs. Siguldieši pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē uz turnīru devās pilnā – divpadsmit cilvēku – sastāvā. Lai arī sniegums laukumā nebija tik pārliecinošs, kā gaidīts, Siguldas regbistiem tomēr izdevās izcīnīt trešo vietu un kārt kaklā bronzas medaļas. Uzvaru svinēja mājinieki "Misa", otrajā vietā – RK "Baldone".

Nākamā spēle ar Siguldas regbistu piedalīšanos notiks svētdien, 1. jūnijā, plkst. 14, kad Depo laukumā RK "Fēnikss" Latvijas čempionāta ietvaros tiksies ar "Eži/LMT".

Tostarp regbija kluba "Miesnieki" pirmā komanda "Transact Pro" veiksmīgi iesāka Lietuvas čempionātu, uzvarot "Šiauliai-Baltrex" vienību 54:19 (47:5).

Kaut arī sezonas pirmās spēles pirmajā puslaikā dominēja ķekavieši spēlētāji, uz laukuma bijis diezgan daudz nesaprašanos. Otrajā puslaikā, kad pie vārda tika arī jaunie spēlētāji, brāķa bija vairāk, un lietuviešiem izdevās veikt vēl divus piezemējumus. Nākamā spēle "Transact Pro" komandai paredzēta 7. jūnijā Viļņā ar "Tauras-VRA" komandu.