28.05.2014 12:41

Siguldā aizvadīts pirmais "Ghetto Alianse" pasākums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Aizvadīts pirmais "Ghetto Alianse" pasākums Siguldā – ielu basketbola jeb strītbola turnīrs. Tas pulcēja negaidīti daudz komandu un tika veltīts Klāva Bedrīša piemiņai.

Spēles notika uz pieciem laukumiem divās vecuma grupās, kopumā pulcējot vairāk nekā 130 spēlētāju, kas bija sadalījušies 31 komandā, pavēstīja rīkotāji. Veselas 16 komandas bija komplektētas no siguldiešiem. Pieaugušo konkurencē ceturtdaļfinālu sasniedza veselas četras no sešpadsmit aizvadītās sezonas "Ghetto Basket" superfinālistēm – jau pieminētie čempioni "Medsport.lv" (agrāk – "Just"), pēdējo divu gadu vicečempioni "Baltic Casting Agency", "Cavendish" un Siguldas "Livonija".

Saspringtās izslēgšanas spēlēm par vēsturiskā pirmā Siguldas alianses posma uzvarētājiem kļuva aizvadītās sezonas "Ghetto Basket" čempioni "Medsport.lv" (Kristaps Jurjāns, Rihards Ginters, Andris Epners), kas finālā uzveica "Cavendish" (Roberts Caucis, Artūrs Zuļģis, Kristaps Kanbergs, Sandis Silavs). Trešajā vietā – siguldieša Aigara Jonasa komplektētais "Bruģis" (Toms Bitītis, Aigars Jonass, Sandis Bēts, Raivo Lemiesis).

Lai arī turnīrs bija izziņots tikai pieaugušo grupā, salīdzinoši lielās jauno zēnu un meiteņu atsaucības dēļ tika izveidota atsevišķa grupa jauniešiem. Piecu komandu konkurencē veiksmīgākie izrādījās "Mazie monstri" (Gusts Narvickis, Daniels Iļjins, Roberts Bērze). Otrajā vietā "Truļu dievi" (Ričards Fedečko, Raivo Zvaigzne, Renāts Slišāns, Inguss Zvaigzne), bet trešās traģiski bojāgājušā siguldieša Klāva Bedrīša trenētās meitenes, kas spēlēja ar nosaukumu "KB-2" (Sigita Liepa, Kitija Liziņa, Silvija Segliņa, Nadīna Lasmane).

Pasākums tika veltīts Klāvam Bedrītim un sākās ar klusuma brīdi. Viņa vārdu nesa veselas trīs komandas. Nākamais posms paredzēts 6. jūnijā.

"Par spīti necerēti lielajai interesei par turnīru, to izdevās aizvadīt vien ar sīkām nepilnībām, kas līdz otrajam posmam būs novērstas. Nākamajā posmā centīsimies visus piecus laukumus izvietot Raiņa parka teritorijā," sola "Ghetto Alianse Sigulda" līderis Raimonds Rudzāts.

"16 vietējo komandu piedalīšanās bija ļoti liels pārsteigums – šķita, ka Siguldā interese par basketbolu ir ievērojami mazāka. Kopumā pirmajā posmā tika izsniegtas 69 "Ghetto Games" licences – tieši tik dalībnieku šosezon kādu no "Ghetto Games" pasākumiem apmeklēja pirmo reizi, tāpēc licences kārtoja Siguldā. Pozitīvi ir tas, ka brīvprātīgo palīgu skaits pēc pirmā posma dažu dienu laikā jau ir dubultojies, tāpat interesi pievienoties aliansei izrāda arī citi Siguldas sporta veidi. Sākums ir daudzsološs, centīsimies sezonas gaitā progresēt un augt lielāki. Visi, kas vēlas kaut kādā veidā aliansei palīdzēt, ir laipni aicināti to darīt."