27.05.2014 20:18

Regbija klubs "Baldone" izslēgts no Latvijas čempionāta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regbija klubs "Baldone" izslēgts no Latvijas čempionāta Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas Regbija federācijas valde nolēmusi izslēgt no Latvijas čempionāta regbijā-15 kluba "Baldone" komandu un anulēt divu šīs komandas jau notikušo spēļu rezultātus.

Līdz ar šo lēmumu Latvijas čempionātā paliek sešas komandas, kuras pēc pirmā posma jeb Reitinga apļa aizvadīšanas rudens pusē visas piedalīsies cīņā par vietām čempionātā.

Anulētas regbija klubam "Ovāls" un "Garkalne/Livonia" komandai iepriekš piešķirtās 30:0 tehniskās uzvaras pēc Baldones komandas neierašanos uz tās divām pēdējām spēlēm. Savukārt "Burtnieki/Fēnikss" regbistiem anulēta 46:19 uzvara un "Ulrei"/Ķekavas NSS – 19:42 zaudējums baldoniešiem. Šajās spēlēs regbistu gūtie punkti netiks skaitīti.

Regbija federācijas preses dienestā informēja, ka RK "Baldone" prezidents Kārlis Dilbo tika gaidīts uz valdes sēdi, lai viņu uzklausītu, taču uzaicinātais neieradās. Tādēļ, pieņemot lēmumu, valde ņēma vērā viņa plašsaziņas līdzekļos pausto par kluba pieaugušo komandas pastāvēšanas beigšanu. Līdzšinējie RK "Baldone" spēlētāji sezonas turpinājumā drīkstēs pārstāvēt citu klubu.

Līdz ar to izmaiņas notikušas arī Latvijas čempionāta turnīra tabulā. Reitinga aplī aizvadītas septiņas spēles no 15. Pa desmit punktiem divās spēlēs ir "Garkalne/Livonia" un RK "Ovāls", "Burtnieki/Fēnikss" ir pieci punkti vienā spēlē, "Eži"/LMT un "Eži"/LMT-2 – pa pieciem punktiem trīs spēlēs, bet "Ulre"/Ķekavas NSS pēc trim spēlēm punktu nav.