21.05.2014 15:00

Upesciema petanka laukumos labākās "Gaujas lēdijas" un "Boule 3"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Upesciema petanka laukumos labākās "Gaujas lēdijas" un "Boule 3" Krišjānis Grantiņš

Upesciema stadiona petanka laukumos Garkalnes novadā aizvadīti Latvijas čempionāta pirmā posma turnīri trijniekiem vīru un dāmu konkurencē, kuros piedalījās pa 11 komandām no Rīgas, Upesciema, Ikšķiles un Ventspils petanka klubiem.

Abos turnīros vispirms tika aizvadītas spēles divās apakšgrupās, pēc kurām astoņas labākās komandas izspēlēja izslēgšanas turnīru.

Dāmu turnīrā dubultuzvaru svinēja sporta kluba "Upesciems" komandas. "Gaujas lēdijas" grupu turnīrā četrās spēlēs piedzīvoja divus zaudējumus, taču izslēgšanas turnīrā bija nepārspējamas. Finālā Ginta Miglāne, Laura Miglāne, Dace Ida un Diāna Rudzīte ar 9:7 pārspēja komandu "Juglas lēdijas", kuras sastāvā spēlēja Marija Elizabete Silova, Indra Seile, Anita Goļcova un Žanna Galimžanova.

Trešajā vietā ierindojās Ventspils kērlinga kluba petanka sekcijas komanda "TRIO", kas pēdējā mačā ar 8:3 pieveica Ropažu kluba "Boule" petanka spēlētājas.

Toties vīriešu turnīrā triumfēja viena no trim "Boule" kluba komandām, kurā kopā ar pagājušā gada Latvijas čempionu salaspilieti Ivaru Dzenīti spēlēja Egīls Lejnieks, Vilnis Frēlihs un Reinis Frēlihs. Pusfinālā viņi ar 10:9 sīvā cīņā uzvarēja "Pļavnieku" komandu no kluba "Rīgas petanka", bet finālā ar 13:3 pieveica Ikšķiles petanka kluba komandu.

Sestajā un septītajā vietā ierindojās divas sporta kluba "Upesciems" vienības.

Latvijas čempionātā trijniekiem paredzēti vēl divi posmi – 7. jūnijā Ventspilī un 28. jūnijā Ikšķilē.