20.05.2014 13:36

Pierīgas džudists Latvijas reitinga tabulas priekšgalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas džudists Latvijas reitinga tabulas priekšgalā Latvijas Džudo federācija

Pēc aizvadītā starptautiskā džudo "Kyodai" turnīra Latvijas reitinga sarakstā divas no pirmajām trijām vietām U-14 vecuma grupā ieņem Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi.

Turnīrā, kas bija Rīgas Brīvostas balvu izcīņas trešais posms, U-14 vecuma grupā vairākās svara kategorijās startēja 115 sportisti, kuri pārstāv Latviju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Krieviju, Baltkrieviju un Nīderlandi. Pavisam turnīrā piedalījās 36 klubu jaunie džudisti.

Sacensībās svara kategorijā līdz 35 kilogramiem nepārspēts palika Pierīgas BJSS pārstāvis Andrejs Rižovs, kurš uzvarēja visās četrās cīņās un izcīnīja pirmo vietu 21 dalībnieka konkurencē. Viņam šī bija uzvara jau trešajā Rīgas Brīvostas balvas izcīņas posmā pēc kārtas, un šie panākumi Andreju ierindo Latvijas ranga saraksta galvgalī.

Trešo vietu šajā reitinga sarakstā ieņem vēl viens Pierīgas BJSS džudists Valdemārs Gerke, kurš izcīnīja uzvaru trešajā posmā pēc kārtas smagākajā svara kategorijā virs 66 kg. Valdemārs pēdējā turnīrā uzvarēja visās trijās cīņās.

Džudo "Kyodai" turnīra komandu vērtējumā, rēķinot arī citas vecuma grupas, Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi izcīnīja pirmo vietu, iegūstot deviņas pirmās, četras otrās un sešas trešās vietas.

U-12 grupā uzvaru savā svara kategorijā svinēja Jānis Edgars Štrauss, Klāvs Gailītis vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā un ieņēma otro vietu, bet Joans Nazarovs nopelnīja bronzu. Jaunākajā U-10 grupā pirmo vietu izcīnīja Kristaps Nartišs, trešās – Eduards Nika un Artūrs Dauksts. Vecākajā U-16 grupā trešo vietu ieņēma Mareks Markāns, kurš uzvarēja trīs cīņās un piedzīvoja vienu zaudējumu.

Jau ierasti ražīgas cīņā par medaļām bija Pierīgas BJSS meitenes. Pirmās vietas turnīrā izcīnīja Helēna Ērenpreisa, Sofija Vlasova (abas U-11 grupa), Aleksandra Nazarova, Andra Nika un Elīza Jevstigņejeva (visas U-13), otrās – Sabīne Kudle (U-11), Vineta Alksne (U-13) un Daira Krope, trešās – Hedija Šķestere (U-11) un Tatjana Vlasova (U-15).

Trīs godalgas nopelnīja arī citu Pierīgas novadu sportisti. Otro vietu sacensībās U-13 grupā ieguva Elfa Leicāne no Inčukalna novada Gaujas, trešās – Augusts Šablovskis (U-14) no Ulbrokas sporta kluba un Kristaps Pēkšēns (U-14) no Siguldas.

Šīs nedēļas nogalē kārtējās sacensības jaunajiem džudistiem notiks Jūrmalā.