19.05.2014 16:31

Pierīgas regbija klubi trešajā desmitniekā turnīrā Amsterdamā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas regbija klubi trešajā desmitniekā turnīrā Amsterdamā Jeļizaveta Iļjina, RFC "Livonia"

Garkalnes kluba "Livonia" un Ķekavas kluba "Miesnieki" komandas nedēļas nogalē piedalījušās prestižā regbija-7 turnīrā Amsterdamā. Noslēguma tabulā abas Pierīgas vienības atradās līdzās.

"Miesnieku" kluba komanda, kas turnīrā piedalījās ar nosaukumu "Transact Pro", priekšsacīkstēs guva vienu uzvaru trijās spēlēs – 22:19 pār Krasnodaras novada komandu. Vēl ķekavieši ar 7:14 zaudēja Basku zemes izlasei un ar 7:19 Lotringas izlasei.

Ar tādu pašu bilanci pirmo posmu beidza arī RFC "Livonia" regbisti, kuri vispirms zaudēja "Wyvern Harlequins" no Anglijas 12:24, tad Polijas izlasei 5:31, bet dienu noslēdza ar uzvaru 21:7 pār "Amstelveen RC" no Nīderlandes, ziņo Latvijas Regbija federācija.

Abas Latvijas komandas savās grupās ieņēma trešās vietas un turnīra otrajā dienā turpināja cīņu par 25.–36. vietu 48 komandu konkurencē.

Pirmajās divās spēlēs latvieši guva uzvaras – Garkalnes komanda ar 21:5 pieveica "Western Quokkas" no Austrālijas un ar 26:22 pašreizējo Nīderlandes čempionu klasiskajā regbijā – Hāgas kluba "Haagsche Rugby Club" "septiņnieka" komandu, bet "Transact Pro" uzvarēja divas Nīderlandes komandas – "Bazen van Defensie" 36:0 un "RC 't Gooi" 22:12.

Daudz netrūka, lai spēlē par 25. vietu savā starpā sacenstos abi Latvijas klubi, tomēr pusfinālos to sekmes bija atšķirīgas. "Transact Pro" piekāpās "CSR-Nanok" regbistiem no Dānijas 10:21 un finišēja dalītā 27.–28.vietā.

Savukārt "Livonia" pusfinālā izcīnīja uzvaru pār "Danish Vikings" 19:7, bet mačā par 25. vietu un gandarījuma balvu "Heineken" buci pēdējās sekundēs zaudēja "CSR-Nanok" vienībai 12:14 un noslēgumā ieņēma 26. vietu.

"Izšķirošajā spēlē ielaidām piezemējumu pa centru pašās beigās. Taču pirmajai reizei šādā turnīrā 26. vieta 48 komandu konkurencē ir labs pieteikums un ļoti labs rezultāts," turnīra rezultātus rezumēja RFC "Livonia" vadītājs Jānis Zuments. "Daudzi mūsējie pirmo reizi spēlēja pret šādām komandām, gūstot jaunu pieredzi un arī vērojot to, kā spēlē citas komandas. Žēl, ka neiznāca spēlēt pret otru Latvijas komandu..."