19.05.2014 12:25

Siguldas jaunatnes čempionātā sacentās sešu valstu badmintonisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas jaunatnes čempionātā sacentās sešu valstu badmintonisti Siguldas badmintona klubs

Siguldas atklātajā čempionātā badmintonā jauniešiem piedalījās vairāk nekā 140 spēlētāju no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Turnīri notika četrās vecuma grupās jauniešiem un jaunietēm, un visos starp godalgoto vietu ieguvējiem izdevās iekļūt mājiniekiem – Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem.

Jaunākajā U-13 vecuma grupā meitenēm par absolūto čempioni kļuva Liāna Lenceviča. Viņa bija labākā gan vienspēļu turnīrā, gan abos dubultspēļu turnīros pāros ar Aļesju Kramčaņinu un Alekseju Kņazevu no Baltkrievijas. Trešo vietu meiteņu pāru turnīrā ieņēma Amanda Azarova kopā ar Kseniju Bikovu no Krievijas, bet puišu vienspēļu turnīrā otro vietu izcīnīja Gints Bērziņš.

U-15 vecuma grupā individuālajās sacensībās siguldiešiem pie medaļām neizdevās tikt – pārāki izrādījās viesi no Igaunijas un Baltkrievijas. Toties dubultspēlēs Līva Pūka ar igaunieti Piretu Loritsu izcīnīja pirmo vietu, bet Ardis Daniels Bedrītis kopā ar Gintu Bērziņu – otro. Divas trešās vietas pāros ar Jekaterinu Zablocku no Baltkrievijas ieņēma Rūta Aizupiete un A. D. Bedrītis.

U-17 vecuma grupā, kurā dubultspēļu turnīri nenotika, vienspēlēs otro un trešo vietu aiz rīdzinieka Nika Podosinovika izcīnīja attiecīgi Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs.

Bagātīgu godalgu ražu Siguldas badmintonisti iekrāja turnīros U-19 grupā. Vienspēlēs jaunietēm par uzvarētāju kļuva Jekaterina Romanova, bet jauniešiem otrajā vietā ierindojās Rihards Sorokins.

J. Romanovai vēl arī pirmā vieta dubultspēļu turnīrā kopā ar lietuvieti Rebeku Aleksevičūti un otrā vieta ar Teodoru Kerimovu "mikstā", kurā ar R. Aleksevičūti uzvarēja Kristaps Jānis Gulbis. Jauniešu pāru turnīrā pirmās divas vietas ieguva K. J. Gulbis un T. Kerimovs, kā arī Kristaps Kalniņš un R. Sorokins, bet jaunietēm trešajā vietā ierindojās Amanda Agnese Arnicāne un Linda Vorobeja.