19.05.2014 10:50

Ģirts Bricis un Emilie Jolie triumfē LJF kausa izcīņas posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis un Emilie Jolie triumfē LJF kausa izcīņas posmā Publicitātes foto

Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa otrajā posmā uzvar gan galvenajā, gan vēl divos citos maršrutos.

Sacensību galvenajā piektajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 11 sportiskie pāri, un tikai divi no tiem veica pamatmaršrutu bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie, saīsinātajā distancē startējot bez soda punktiem 30,36 sekundēs.

Otro vietu ieguva Mārīte Pinte ar Ispravniku (Saldus JSS), gāžot vienu šķērsli un veicot distanci 35,67 sekundēs. Ģ. Bricim arī ceturtā vieta ar zirgu Egano Van Kadal. Līdz ar uzvarām abos pirmajos LJF kausa posmos kluba "Sport de Lux" jātnieks arī nostiprinājies līderpozīcijās kopvērtējumā.

"Šogad mani zirgi sasnieguši attiecīgu pieredzi, un plānoju piedalīties arī starptautiskās sacensībās ārpus Latvijas. Tāpēc nozīmīga bija gan uzvara "Baltic Cup" sacensību galvenajā maršrutā, gan divos Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas posmos. Tas dod pārliecību un sniedz iespēju sagatavoties pirms lielākiem startiem. Zirgi leca labi, un mani iepriecināja, ka galvenajā maršrutā šoreiz pārlēkšanā varēju sacensties ar Mārīti Pinti. Prieks par Mārītes sniegumu, apsveicu viņu ar otro vietu," pēc uzvaras galvenajā maršrutā atzina Ģ. Bricis, kurš divu dienu sacensībās izcīnīja vēl divas uzvaras.

Trešajā maršrutā 6–7 gadus veciem zirgiem ar 120 un 125 cm augstiem šķēršļiem viņš izcīnīja pirmo vietu ar zirgu Conterina, bet ceturtajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja ar Paulingu un ieņēma trešo vietu ar zirgu Dynamique.

Pierīgas novadu jātnieki LJF kausa otrajā posmā ieguva vēl vairākas godalgotas vietas. Tija Alīse Jurjāne no Babītes ar zirgu Gracio ierindojās trešajā vietā jau pieminētajā trešajā maršrutā, kā arī ieguva otro un trešo vietu ar zirgiem Quidam's Flipper un Gracio otrajā maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem.

Sestajā maršrutā bērniem (105 cm) līdz 16 gadu vecumam pirmās divas vietas ieguva ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (viņi kļuvuši par kopvērtējuma līderiem) un Beata Laseviča ar Rokoko no Babītes novada sporta kluba "Temperaments". Bet septītajā maršrutā (115/120 cm) junioriem un jaunajiem jātniekiem uzvaru izcīnīja Anna Šellere ar Aldari no Baldones novada sporta kluba "Telfas", bet otro vietu ieņēma Sabīne Siliņa ar Oniku.

Sacensības notika arī amatieru konkurencē un poniju jāšanā.