19.05.2014 10:16

"MX Ādaži" braucējs uzvar Superkausa otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" braucējs uzvar Superkausa otrajā posmā "MX Ādaži"

Tartu "Lange" trasē aizvadīts populāro motokrosa sacensību seriāla "Monster Energy Superkauss" otrais posms.

Kvadriciklu klasē šoreiz nekādas cerības konkurentiem neatstāja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis, kurš izcīnīja uzvaras abos braucienos. Sīvāko konkurenci viņam spēja izrādīt igauņi Prīts Jarvlo un Stens Jupasčevskis, kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Jāatgādina, ka Superkausa pirmajā posmā E. Meņģelis tehnisku problēmu dēļ nespēja iziet uz starta.

Kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījies cits "MX Ādaži" braucējs Rinalds Dišlers-Kirilko, kurš Tartu atsevišķos braucienos ieņēma sesto un ceturto pozīciju un summā ierindojās ceturtajā vietā. No Ādažu komandas pārstāvjiem vēl Raivis Sootee ierindojās astotajā vietā un Jānis Saldavs 11. vietā.

Superkausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem kvadriciklu klasē R. Dišleram-Kirilko ir 127 punkti, trešais ar 120 punktiem ir R. Sootee, E. Meņģelim ir 70 punktu un 12. vieta, bet J. Saldavam 49 punkti un 17. pozīcija.

Sliktā ziņa "MX Ādaži" komandai ir tās līdera Leona Kozlovska neveiksme. Startējot senioru klases kvalifikācijā, pirmā posma uzvarētājs piedzīvoja kritienu un lauza roku, kas, visticamāk, liegs viņam pacīnīties par uzvaru Superkausa kopvērtējumā.

"MX Ādaži" komanda bija pārstāvēta arī bērnu sacensībās 50 kub.cm un 65 kub.cm iesācēju klasē, kur 13. vietā ierindojās Ralfs Kozlovskis. Šajā klasē uzvaru abos braucienos un arī posma kopvērtējumā izcīnīja krimuldietis Kārlis Reišulis, bet 16. pozīcijā finišēja viņa brālis Jānis.

Superkausa trešā posma sacensības paredzētas 8. jūnijā Rīgā.