15.05.2014 16:26

Trīs Pierīgas BJSS džudisti startējuši Eiropas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Pierīgas BJSS džudisti startējuši Eiropas kausa izcīņā arhīvs

Trīs dienas Kauņā risinājās Eiropas kausa izcīņa džudo sportistiem vecumā līdz 21 gadam. 22 valstu jauno džudistu vidū bija arī trīs Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji.

Sekmīgākais no šīs trijotnes bija Ralfs Rūsiņš, kurš sacensībās svara kategorijā virs 100 kilogramiem 12 dalībnieku konkurencē izcīnīja piekto vietu.

Pirmajā cīņā viņš zaudēja čeham Janam Stanekam, gandarījuma turnīrā pārspēja Aleksu Molodecki no Lietuvas un Valentino Volanti no Lielbritānijas, taču izšķirošajā cīņā par bronzas medaļu piekāpās igaunim Henriham Sildvēram.

13. vietā sacensībās jaunietēm kategorijā līdz 52 kg ierindojās Aiga Anita Bērziņa. Grupu turnīra pirmajā kārtā viņa zaudēja Jeļizavetai Stepanovai no Krievijas, bet gandarījuma turnīrā arī Anastasijai Madzejevai no Baltkrievijas.

Savukārt Kristiāns Fiļipovs ieņēma 17. vietu 45 dalībnieku konkurencē svara kategorijā līdz 73 kg. Pirmajā cīņā Kristiāns zaudēja vēlākajam turnīra vicečempionam lietuvietim Regimantam Ribinam, bet pēc tam arī grieķim Gikam Doksopulam.

Pavisam Kauņā startēja 19 Latvijas džudisti, no kuriem diviem izdevās izcīnīt godalgas – Mihails Šteinbuks izcīnīja pirmo vietu, bet Romans Solovjovs bija otrais.