14.05.2014 16:43

Lorupes gravā atklāta longborda nobrauciena sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lorupes gravā atklāta longborda nobrauciena sezona longboarding.lv

Siguldā, Lorupes gravā, aizvadītas Latvijas longborda nobrauciena sezonas atklāšanas sacensības "Longboarding chill on the hill", kurās startēja 45 dalībnieki.

Rīkotāji informēja, ka vispirms tika aizvadīti treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, pēc kuru rezultātiem dalībnieki tika sarindoti finālbraucienos. Jāpiebilst, ka pēc kvalifikācijas braucieniem sākās lietus, kas braukšanu padarīja krietni vien riskantāku.

"Rookie" grupā, kurā sacentās debitanti, nepārspēts palika Jānis Podiņš. Otrā vieta Dairim Putniņam, bet trešā – Rolandam Stepanovam. "Masters" grupā dalībniekiem, kuri sasnieguši 35 gadu vecumu, labākais bija Arguts Skudrēns. Viņš pārspēja pērnās sezonas Latvijas čempionu Intu Barkānu. Trešais vēl viens rīdzinieks – Artjoms Smirnovs.

Aizraujošā junioru finālā īsi pirms finiša slapjajā trasē kritienu piedzīvoja Gustavs Zēgners, paverot iespēju uzvaru izraut liepājniekam Tomam Dreiblatam. Junioru grupā otrais bija Jānis Geisters, bet trešais Rodžers Lantovičs. Dāmu grupā, spītējot lietum, uzvaru izcīnīja Latvijas longborda nobrauciena sērijas pagājušā gada čempione Elīza Marija Gailīte, aiz kuras ierindojās Elza Volonte un Liene Bērziņa.

Visbeidzot "Open" jeb kopējā ieskaitē par pārsteigumu parūpējās rīdzinieks Marks Kiseļovs, kurš sākotnēji uzvarēja kvalifikācijā, bet vēlāk izcīnīja uzvaru arī visās sacensībās, aiz sevis atstājot rīdzinieku Gustavu Gailīti un junioru grupas uzvarētāju Tomu Dreiblatu.

Latvijas longborda nobrauciena sērija šogad sastāvēs no četriem posmiem – pirmais no tiem 31. maijā un 1. jūnijā plānots Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas–biatlona kompleksā "Priekuļi".