13.05.2014 15:37

Ikšķilē sadalītas jauniešu čempionāta medaļas petankā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Latvijas jaunatnes čempionātā vieniniekiem vislabāk veicās Ropažu, Ikšķiles un Garkalnes petanka klubu pārstāvjiem. Pieaugušie izcīnījuši uzvaru Baltijas kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Turnīra dalībnieki vispirms aizvadīja spēles divās apakšgrupās un pēc tam sacentās izslēgšanas turnīrā. Par uzvarētāju kļuva Sandis Dzenītis no Ropažu kluba "Boule". Pirmajā posmā viņš uzvarēja tikai divās no četrām spēlēm, toties izslēgšanas turnīrā palika nepārspēts.

Pusfinālā Sandis ar 13:6 uzvarēja savu kluba biedru un sacensību debitantu Reini Frēlihu, bet finālā revanšējās par zaudējumu grupu turnīrā "Petank Ikšķile" komandas pārstāvei Laurai Lēnertei 13:10.

Spēlē par trešo vietu R.Frēlihs ar 13:5 pieveica pagājušā gada Garkalnes novada labākās jaunās sportistes titula īpašnieci Mariju Elizabeti Silovu no sporta kluba "Upesciems".

Tostarp Šauļos notikusi šāgada Baltijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības petankā, kurās piedalījās astoņas dāmu un 16 vīru komandas. Dāmām Latvijas komandas izcīnīja pirmās četras vietas un lielā mērā nodrošināja Latvijas komandai pirmo vietu kopvērtējumā, jo vīriem labākā latviešu komanda ieņēma tikai trešo vietu.

Ropažu SK "Boule" pārstāvji ieņēma ceturto vietu dāmām, kā arī astoto un 15. vietu vīru turnīrā.

Šosestdien Upesciema petanka laukumos notiks Latvijas čempionāta pirmā kārta trijnieku sacensībās.