13.05.2014 14:14

"ZZ Čempionāta" finalistu vidū – arī Pierīgas skolēni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"ZZ Čempionāta" finalistu vidū – arī Pierīgas skolēni Publicitātes foto

"Arēnā Rīga" aizvadīts lielākais "ZZ Čempionāta" pusfināls, kurā atraktīvās sacensībās noskaidrotas 33 klases no Rīgas un Rīgas reģiona, kas startēs lielajā finālā 31. maijā. To vidū ir arī sešas Pierīgas skolu klases.

Pusfināls galvaspilsētā pulcēja 120 klašu komandas, kas visas dienas garumā veica atraktīvus un sportiskus uzdevumus trīs klašu grupās: 4.–5., 6.–8. un 9.–12. klases. Sacensības norisinājās trīs etapos, kuros skolēni demonstrēja spēju sadarboties komandā un izmantot katra talantus un erudīciju. Sacensību pirmajā etapā skolēniem tika dots erudīcijas uzdevums, pēc tā sekoja galvenā aktivitāšu daļa – stafetes, acumēra un foto uzdevumi. Sacensības noslēdzās ar atraktīvo "Kurš kuru" zibensturnīru.

Vislabākos rezultātus 4.–5.klašu grupā sasniedza Zaķumuižas pamatskolas 5. klase, bet trešajā vietā šajā grupā ierindojās Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 5. klase. Finālsacensībām kvalificējās arī Ādažu vidusskolas 5.e klase un Krimuldas vidusskolas 5.b klase.

Savukārt 6.–8. klašu grupā ceļazīmes uz finālu nopelnīja Saulkrastu vidusskolas 7. klases un Babītes vidusskolas 7.am klases skolēni.

Iepriekš Madonā un Jelgavā notikušajos pusfinālos tiesības piedalīties "ZZ Čempionāta" finālā nopelnīja arī Mārupes vidusskolas 4.c klase, Ķekavas vidusskolas 5.d, 7.a un 7.b klases, Ropažu vidusskolas 7. klase, Baldones vidusskolas 8.a klase, kā arī Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.m un 12.a klases, liecina rīkotāju informācija.

"ZZ Čempionāta" fināls notiks 31. maijā Rīgā. Tajā skolēni cīnīsies par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējuma "Premia". Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos "Huawei" viedtelefonus "Ascend G6 LTE" visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies ekskursijā uz zinātnisko centru "AHHAA" Igaunijā.

Šī gada "ZZ Čempionāts" ir pašas vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā astoņus gadus ilgajā vēsturē – šogad pieteikušās vairāk nekā 2000 klases.