13.05.2014 12:57

Orientieristi sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas Oskars Zērnis

Divu dienu sacensībās sprintā un garajā distancē Aizputē vairākās vecuma grupās laurus plūkuši arī Pierīgas novadu sportisti.

Elites grupā veiksmīgākā no Pierīgas orientieristiem bija saulkrastiete Irita Puķīte, kura garajā distancē ierindojās ceturtajā vietā, desmit minūtes zaudējot uzvarētājai Līgai Ārniecei. Vīru konkurencē vēl viens orientēšanās kluba (OK) "Kāpa" pārstāvis Ainārs Lupiķis ieņēma devīto vietu sprintā un 13. vietu garajā distancē.

Uzvaras V16 vecuma grupā 30 dalībnieku konkurencē abās dienās izcīnīja Uldis Upītis no Saulkrastiem. Sprintā piektais šajā grupā bija Edgars Indrāns, bet garajā distancē astotais – panākumus starptautiskā arēnā guvušais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods.

S18 grupā jaunietēm čempiones titulu sprintā izcīnīja ādažniece Laura Leiboma, bet Kendija Aparjode no Saulkrastiem nopelnīja vienu sudraba un vienu bronzas medaļu. S14 grupā pirmās dienas sacensībās trešo vietu ieņēma siguldiete Magda Cigle un S20 grupā – Madara Šadrina no Carnikavas, bet S16 grupā viena pozīcija līdz goda pjedestālam pietrūka carnikavietei Laurai Nelsonei.

Iespaidīgus panākumus Pierīgas novadu orientieristi guva vecākajās grupās.

Mārupietis Kārlis Magons abas dienas bija labākais V60 grupā, kurā vienu trešo un vienu ceturto vietu ieņēma viņa novadnieks Jānis Buls. Šajā pašā vecuma grupā dāmām pa vienai pirmajai un vienai otrajai vietai ādažniecei Rutai Kukkai un mārupietei Inārai Ģipslei, bet Volli Kukkam (V65) divas bronzas.

Pie Latvijas čempionāta godalgām tika arī Gunta Lebedoka un Andris Kosmačevs no Mārupes, Irita Puķīte no Saulkrastiem, Guntis Arnicāns un Edvīns Berners no Siguldas, kā arī carnikavieši Tamāra Kosmačeva un Pēteris Novikovs.

Nākamais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā – pirmo reizi rīkotā jauktā sprinta stafete – notiks 21. jūnijā Ikšķilē.