12.05.2014 12:09

Ikšķilietei Latvijas MTB čempionāta bronzas medaļa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilietei Latvijas MTB čempionāta bronzas medaļa Zigismunds Zālmanis, Nikon

Svētdien Smiltenē ar vairāk nekā 2000 riteņbraucēju piedalīšanos notika SEB MTB maratona otrais posms, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonā 74 kilometru garā distancē.

Dāmu elites grupā nepārspēta palika "MySport Stevens" komandas pārstāve Dana Rožlapa, kura pēc distancē pavadītām trim stundām finišā par nepilnām astoņām minūtēm pārspēja Igaunijas čempioni un pirmā posma uzvarētāju Grētu Steinburgu.

Trešajā vietā posmā un otrajā vietā Latvijas čempionāta vērtējumā ierindojās Ieva Strēle, bet attiecīgi ceturto un trešo vietu ieņēma "Ikšķile Velo" komandas pārstāve Maija Platace, kura līdz ar to kļuva par Latvijas čempionāta bronzas laureāti. Uzvarētājai viņa zaudēja nepilnas 12 minūtes, liecina rīkotāju informācija.

Absolūtajā vērtējumā vīriem desmito vietu 74 km "Skandi motors" distancē ieņēma mārupietis Rihards Bartuševičs no "Trek Team" komandas. No uzvarētāja igauņa Pētera Prūsa viņš finišā atpalika par četrarpus minūtes, bet no Latvijas čempiona titulu ieguvušā Mārtiņa Blūma – par trim minūtēm.

M-50 vecuma grupā ceturto vietu ieņēma Vilnis Klimovičs no "Ikšķile Velo" komandas un piekto – "Ādaži Velo" pārstāvis Dainis Spaliņš.

"Virši–A" 41 kilometru garajā pusmaratona braucienā no Pierīgas novadu pārstāvjiem lielākos panākumus guva carnikaviete Justīne Brūvere, kura izcīnīja otro vietu dāmu konkurencē (2.01:06), sešas minūtes zaudējot Lāsmai Ozolai.

Ceturtās vietas savās vecuma grupās ieņēma Kristofers Bindemanis no Ķekavas novada sporta skolas (M-16) un siguldiete Elīna Sabīne Nežborte (W-16), piekto – Krista Ratniece no Ķekavas NSS (W-16), sesto – Solvita Sika no "Ikšķile Velo" komandas (W-45).

Trešais SEB MTB maratona posms paredzēts 15. jūnijā Vietalvā, ceturtais – 6. jūlijā Siguldā.