12.05.2014 10:50

"Baltic Cup" sacensībās jāšanā triumfē Ģirts Bricis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Baltic Cup" sacensībās jāšanā triumfē Ģirts Bricis www.leflatvia.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Babītes novadā notika starptautiskās jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā "Baltic Cup 2014", kuras jau piekto gadu rīko sporta klubs "Sport de Lux", sadarbībā ar SIA "Ozoli Eko", Babītes novada domi un Latvijas Jātnieku federāciju.

Trīs dienas, spītējot nelabvēlīgiem laika apstākļiem, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sportisti sacentās 19 dažāda līmeņa maršrutos ar šķēršļu augstumu no 50 cm līdz 135 cm.

Galvenajā "Grand Prix" maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja Babītes novada sporta kluba "Sport De Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Joly JB. Pamatdistanci bez soda punktiem veica četri sportiskie pāri, bet pārlēkšanā bez kļūdām un ar labāko laiku finišēja Ģ. Bricis. Otrajā vietā ierindojās Andis Vārna ar KS Coradina, bet trešajā – Ģ. Bricis ar Egano Van Kadal.

Ģirts Bricis guva godalgotas vietas vēl vairākos maršrutos. Ar zirgu Dynamique viņš uzvarēja 19. maršrutā (ar 120 cm augstiem šķēršļiem), kurā trešo vietu ieguva Baldones novada jātnieku kluba "Telfas" pārstāve Anna Šellere, 11. maršrutā ar džokeri (120 cm) ieņēma otro un trešo vietu attiecīgi ar Dynamique un Camparo, bet 12. maršrutā (130 cm) izcīnīja otro vietu ar Emilie Joly JB.

"Baltic Cup 2014" labākā jātnieka titulu kopvērtējumā izcīnīja Kristīne Egle.

Baltijas kausa izcīņas ietvaros notika arī "Baltic Hope 2014" ("Baltijas cerība") titula izcīņa bērniem līdz 16 gadu vecumam. Kopvērtējumā nepārspēta palika ropažniece Sabīne Siliņa. 3. maršrutā (105 cm) viņa ieguva pirmās divas vietas ar zirgiem Oniks un Kalgari, 10. maršrutā (110 cm) ar Kalgari uzvarēja, bet 18. maršrutā (115 cm) ieņēma otro un trešo vietu attiecīgi ar Kalgari un Oniku.

Pierīgas novadu jātnieku klubu pārstāvji triju dienu sacensībās izcīnīja vēl vairākas godalgotās vietas.

Anna Stavrova ar zirgu Piparu no Mārupes novada jātnieku kluba "Imakas" uzvarēja trijos maršrutos un vienā ieņēma otro vietu. Starp medaļniecēm arī ZS "Tīraines staļļi" pārstāves Elza Svilāne, Anna Līne, Anna Annija Alsiņa un Helēna Tominga, kā arī Anna Romašenko no Stopiņu novada jātnieku kluba "Mežezeri", Laura Gustsone no Jaunmārupes ZS "Lielceri" un Lauma Birzniece no kluba "Sport de Lux".

"Ar milzīgu cieņu visas trīs dienas vēroju sacensību dalībniekus. Neviens no viņiem nezaudēja cīņas sparu nepatīkamo laikapstākļu dēļ. Paldies jātniekiem par izturību, sponsoriem par atbalstu un manai vislabākajai komandai par nesavtīgo darbu!" gandarīta bija "Baltic Cup" galvenā rīkotāja Kate Ansone.

"Šo piecu gadu laikā kopā ar sportistiem Baltijas kausa sacensībās esam piedzīvojuši itin visu – dalībnieku skaita rekordus, vēju, lietu, dubļus, aukstumu, karstumu utt., utt. Kopā esam ieguvuši pamatīgu rūdījumu, un domāju, ka arī nākamajos piecos gados turēsimies plecu pie pleca. Man ir gods rīkot sacensības tik pašaizliedzīgiem jātniekiem!"