12.05.2014 09:42

"Huracan/Livonia" iegūst Latvijas kausu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Bērziņš Kristaps Bērziņš Jeļizaveta Iļjina, RFC "Livonia"

Garkalnes novada regbija kluba (RK) "Livonia" komanda "Huracan/Livonia" svētdien "Depo" laukumā Siguldā kļuva par 2014. gada Latvijas kausa ieguvēju regbijā-7, finālmačā ar 27:0 uzvarot RK "1964" komandu.

Īsi pirms turnīra sākuma par atteikumu paziņoja "Baldone"/LSPA komanda, liekot rīkotājiem pēdējā mirklī veikt izmaiņas spēļu kalendārā un radot zināmas neērtības citiem sacensību dalībniekiem. Pēc korekcijām kalendārā četru grupu pa trim komandām vietā tika izveidotas divas grupas pa trim un viena ar četrām komandām.

Abu mazo grupu uzvarētāji un divas labākās no lielās grupas kvalificējās pusfināliem. Savukārt pārējās komandas pēc to rezultātiem priekšsacīkstēs tika sadalītas divos trijniekos cīņai par 5.–7. un 8.–10. vietu, kur katra komanda nospēlēja vēl divus mačus.

Pusfinālā "Huracan/Livonia" regbisti ar 39:0 uzvarēja LSPA/"Jūrmala", bet RK "1964" – ar 21:7 pārspēja "Battery/Livonia", informēja Latvijas Regbija federācijā.

Gaidītā spriedze finālmačā izpalika, jo jau pirmajā puslaikā notikumus laukumā pārliecinoši kontrolēja vēlākie uzvarētāji, kuri neļāva pretiniekiem tikt pie bumbas. Ar Aināra Bērziņa un Toma Ziboļa piezemējumiem "Huracan/Livonia" ieguva 10:0 pārsvaru, bet otrajā puslaikā piezemējumus izdarīja Vigo Valdavs juniors (viņam arī viena realizācija), Reinis Pepa un komandas kapteinis Kristaps Bērziņš, kurš tika atzīts arī par visa turnīra labāko spēlētāju un saņēma speciālbalvu.

Notika arī spēle par trešo vietu, kurā pusfinālu zaudētāju cīņā "Battery/Livonia" ar 39:0 apspēlēja LSPA/"Jūrmala". Tālākajās vietās ierindojās "Beverīna/Fēnikss", "LMT/Eži", LLU/TELMS, "Miesnieki-Juniors", RK "Sigulda" un Liepājas "Vikingi".

Balvu rezultatīvākajam spēlētājam ar 55 punktiem (11 piezemējumi) saņēma "Battery/Livonia" spānis Alehandro Mojano. Par labāko turnīra tiesnesi tika atzīts Raimonds Priednieks.

Regbija kluba "Livonia" komanda pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par Latvijas kausa ieguvēju pēc zaudējumiem turnīra finālos iepriekšējos divos gados. Ar RK "1964" personālu saistītie "Ādažu Čipsi" pēdējo reizi kausa finālā spēlēja 2009. gadā, kad piekāpās "STATS/Ķekava" komandai.

Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" vadošais septiņnieka variants, kas, startējot ar dažādiem nosaukumiem, uzvarēja Latvijas kausa izcīņā pēdējos piecos gados, šoreiz laukumā sūtīja "Miesnieki-Juniori" komandu, kas tika klasificēta astotajā vietā.