11.05.2014 23:58

Stopiņu florbolisti nosargā Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīra laureāti Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīra laureāti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Trešo gadu pēc kārtas Pierīgas novadu sporta spēļu florbola turnīrā pirmās divas vietas izcīnījušas Stopiņu un Babītes komandas.

Vienas dienas laikā deviņu Pierīgas novadu komandas izspēlēja divu posmu turnīru, aizvadot 2x15 minūšu garus mačus. Vispirms Ulbrokā, Salaspilī un Ropažos notika spēles trijās apakšgrupās, bet pēc tam turpat risinājās finālturnīri.

Priekšsacīkšu turnīrā Ulbrokā favorītu statusu apliecināja Stopiņu novada florbolisti, kuri ar 9:2 pieveica Inčukalnu un ar 9:1 Krimuldu, kas savukārt cīņā par otro vietu pārspēja inčukalniešus 6:4.

Ropažu grupā visas trīs komandas guva pa vienai uzvarai un piedzīvoja pa vienam zaudējumam. Pirmo vietu, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai, ieņēma Mārupes florbolisti, kuri ar 4:1 uzvarēja mājiniekus, bet ar 0:2 piekāpās pagājušā gada Pierīgas turnīra trešās vietas ieguvējiem no Saulkrastiem. Ropažnieki saulkrastiešus uzvarēja 4:3, tomēr grupā palika trešajā vietā.

Salaspilī divas uzvaras svinēja Babītes novada komanda – 7:3 pār laukuma saimniekiem un 8:5 pār Baldoni, kas zaudēja arī otrajā spēlē salaspiliešiem (2:5) un palika trešajā vietā.

Dažas stundas vēlāk trīs apakšgrupu uzvarētāji pulcējās Ulbrokas sporta kompleksā. Vispirms Babītes florbolisti ar 5:2 uzvarēja mārupiešus, kuri pēc tam piekāpās arī Stopiņu novada komandai 1:6. Līdz ar to trešo gadu pēc kārtas Pierīgas čempionu tituls izšķīrās Stopiņu un Babītes vienību spēlē, un arī šoreiz pārāki izrādījās ulbrokieši – 12:4. Var atgādināt, ka pērn finālā Stopiņu komanda izcīnīja uzvaru 3:2, bet pirms diviem gadiem 9:1.

Salaspilī notika turnīrs par 4.–6. vietu. Par tā uzvarētājiem kļuva mājinieki, kuri ar 7:0 pieveica Krimuldas novada komandu un nospēlēja neizšķirti 4:4 ar saulkrastiešiem (5 p.). Līdz ar uzvaru 3:2 pār Saulkrastu florbolistiem piektajā pozīcijā Pierīgas turnīru beidza krimuldieši (4 p.), bet saulkrastiešiem sestā vieta (3 p.).

Apakšgrupu trešo vietu ieguvēji baldonieši un inčukalnieši uz turnīru Ropažos par 7.–9. vietu neieradās, tāpēc ropažnieki finišēja septītajā vietā, bet abas pārējās komandas turnīru beidza dalītā 8.–9.vietā.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar MTB riteņbraukšanas sacensībām sestdien, 31. maijā, Baldonē.