11.05.2014 23:37

Jaunie regbisti slikti sāka, lieliski beidza (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie regbisti slikti sāka, lieliski beidza (papildināta) arhīvs

Vairāku Pierīgas regbija klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas U-19 izlase Eiropas čempionātā regbijā-7 izcīna divas uzvaras sešās spēlēs un 16 komandu konkurencē ierindojās 13. vietā.

Latvijas komandas sastāvā Portugālē notikušajā turnīrā spēlēja Aigars Šilo un Edgars Alainis no regbija kluba "Baldone", Dāvis Gauja no Garkalnes kluba "Livonia", Juris Iesalnieks no Ķekavas "Miesniekiem" un Oskars Baltais no RK "Sigulda".

Apakšgrupas turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus spēlēs ar vienaudžiem no Krievijas (0:50), Rumānijas (5:38) un Lietuvas (7:29), turklāt vienīgos punktus spēlē pret rumāņiem ar piezemējumu guva Edgars Alainis. Līdz ar to grupā latvieši palika pēdējā ceturtajā vietā un nākamajā dienā turpināja cīņu par 9.–16. vietu.

Ceturtdaļfinālā pret Vācijas U-19 izlasi Latvijas jaunie regbisti palika "sausā" (0:33), toties divās pēdējās spēlēs guva ļoti pārliecinošas uzvaras. Izdarot septiņus piezemējumus, viņi ar 47:5 pieveica Monako izlasi, bet mačā par 13. vietu ar vēl septiņiem piezemējumiem apspēlēja Dānijas komandu 41:0 un ieguva gandarījuma balvu "dēli" ("shield").

"Ar katru spēli komandas sniegums uzlabojās, tiesa, arī pretinieki vairs nebija tik spēcīgi, kā sākumā," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam atzina Latvijas komandas treneris Arvis Pilenieks. Vāciju viņš jau iepriekš bija novērtējis kā stiprāko no otrā astoņnieka, un šīs prognozes piepildījās – vācieši finišēja devītajā vietā. Tūlīt aiz viņiem – Lietuva.

"Tieši par sestdienas spēli ar Lietuvu esmu neapmierināts visvairāk. Bija jānocīnās precīzāk. Bet abās pēdējās spēlēs svētdien plāns tika īstenots par 80 procentiem. Guvām arī jaunu pieredzi, jo nekad nebijām spēlējuši divu dienu turnīrā."