06.05.2014 15:02

Riekstukalnā atklāta kalnu nobrauciena sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riekstukalnā atklāta kalnu nobrauciena sezona Latvijas Downhill asociācija

Jau tradicionāli Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības riteņbraukšanas kalnu nobraucienā jeb "downhill" aizvadītas Baldones novada Riekstukalnā.

Spēcīgākajā elites grupā šoreiz startēja ducis riteņbraucēju. Par uzvarētāju kļuva pagājušā gada Latvijas kausa izcīņas kopvērtējuma pirmās vietas ieguvējs Kārlis Kišuro. Pirmajā braucienā viņš sekundes četras simtdaļas zaudēja Tomam Šiliņam, toties otrajā bija par sekundi ātrāks un summā tuvāko sekotāju apsteidza par 0,95 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Mārcis Ščerbiņins (+1,45 s).

Visplašāk, kā ierasts, pārstāvēta bija "Hobby FS" klase 18–29 gadus veciem braucējiem bez licencēm un ar velosipēdiem ar pilnu amortizāciju. 35 dalībnieku konkurencē ātrākais abos nobraucienos bija Juris Luščenoks, kurš otrās vietas ieguvēju lietuvieti Ķēstuti Kilikeviču apsteidza par 1,53 sekundēm.

"Hobby HT" klasē velosipēdiem ar priekšējo amortizāciju pirmo vietu izcīnīja Reinis Mārtiņš Priedītis, sieviešu grupā labākā bija Paula Žibasa, jauniešiem divas pirmās vietas ieguva Lietuvas un Igaunijas riteņbraucēji ar Ignu Vaičūnu priekšgalā, junioru grupā pirmā vieta Denisam Ivanovam, bet senioru grupā – Viljaram Tepo no Igaunijas.

Latvijas "downhill" kausa izcīņā šogad paredzēti pieci posmi. Ceturtais, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts, notiks 24. augustā Siguldā, bet 21. septembrī riteņbraucēji atgriezīsies Riekstukalnā, kur noslēgsies sezona.