06.05.2014 12:30

Garkalnes šahistam Latvijas čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes šahistam Latvijas čempionāta bronza Matīss Sīlis

20 gadus vecais Toms Kantāns Latvijas čempionāta finālturnīrā vīriem izcīnījis sešus punktus no deviņiem iespējamajiem.

Par Latvijas čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Igors Kovaļenko, kurš deviņās kārtās nezaudēja ne reizi un savāca septiņus punktus. Par puspunktu no viņa atpalika Artūrs Neikšāns, bet trešo vietu ieguva T. Kantāns, kurš deviņās partijās izcīnīja piecas uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja zaudējumus pret abiem pirmo divu vietu ieguvējiem.

Piekto vietu 30 dalībnieku konkurencē ieņēma Normunds Miezis no Olaines (5,5 p.), vienpadsmitais bija Rolands Bērziņš no Ropažiem (5 p.). Par dāmu turnīra uzvarētāju un Latvijas čempioni kļuva Katrīna Šķiņķe, kura ieguva sešus punktus no septiņiem iespējamiem.

Turnīrs Latvijas šahistiem bija svarīgs arī cīņā par iespēju pārstāvēt valsti pasaules šaha olimpiādē, kas augustā risināsies Norvēģijā. Latvijas Šaha federācijas izpilddirektors Egons Lavendelis pavēstīja, ka vīriešu izlasē vietas ir garantētas ranga līderim Aleksejam Širovam, I. Kovaļenko un A. Neikšānam. Uz pārējām divām vietām galvenie pretendenti ir T. Kantāns un N. Miezis, taču par to vēl lems Latvijas Šaha federācijas valde.