06.05.2014 11:09

Triatlonisti rūdās Igaunijā un Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Triatlonisti rūdās Igaunijā un Siguldā Daniels Kārkliņš, ba2.lv

Ar Pierīgas sportistu piedalīšanos brīvdienās Igaunijā norisinājās Baltijas kausa otrā posma sacensības duatlonā, bet tepat Siguldā – krosduatlona sacensības Latvijas kausa izcīņas ieskaitē.

Igaunijā 2003./04. gadā dzimušo bērnu konkurencē otro vietu izcīnīja ādažnieks Ričards Sniedze. 1,5 km skriešanas, 4,2 km riteņbraukšanas un 0,5 km skriešanas distanci viņš veica 19 minūtēs un 47,4 sekundēs un par 16 sekundēm zaudēja sacensību uzvarētājam igaunim Sanderam Āvikam.

Pieticīgāki rezultāti Edgaram Galimžanovam no Carnikavas sporta centra – 1999./2000. g. dz. grupā (3+10,5+1,5 km) viņam 11. vieta vairāk nekā astoņas minūtes aiz uzvarētāja Johanesa Sika.

Jau divas dienas vēlāk abi Igaunijā startējušie bija vairāk nekā 70 sportistu vidū, kas piedalījās krosduatlona sacensībās Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas sporta centrā Laurenčos. Arī šajās sacensībās dalībnieki vispirms skrēja, pēc tam brauca ar divriteni pa asfaltu, meža takām un grunts segumu un beigās vēlreiz skrēja.

Jaunākajā vecuma grupā 1,2+2,4+1,2 km distancē visai pārliecinošu uzvaru svinēja Ričards Sniedze, kurš tuvāko sekotāju Kārli Ancānu apsteidza par pusminūti.

Galvenajā distancē (2,8+14+2,8 km) uzvaru izcīnīja Daugavpils triatlona centra "Jaunība" pārstāvis Gints Skroderis, kurš finišēja pēc 55 minūtēm un 43 sekundēm. Minūti un sešas sekundes viņam zaudēja Aigars Kalnups, pusotru minūti – Alfrēds Ulmanis, bet ceturtais piecas minūtes aiz uzvarētāja finišēja mārupietis Toms Pikšēns.

1,4+14+1,4 km distancē jauniešiem pārliecinoši labākais izrādījās Savelijs Suharževskis, kurš par gandrīz sešām minūtēm apsteidza tuvāko sekotāju siguldieti Viesturu Veitu. Ceturtais finišēja carnikavietis Edgars Galimžanovs. 1,4+7+1,4 km distancē uzvarētājs Alekss Krasts tikai par vienu sekundi pārspēja labāko no dāmām Daci Fūrmani.

Jau šīs nedēļas beigās triatlonisti Rīgā sacentīsies par Latvijas čempionāta medaļām akvatlonā.