04.05.2014 14:25

Inčukalnam bronza Latvijas čempionātā galda hokejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnam bronza Latvijas čempionātā galda hokejā Krišjānis Grantiņš

Inčukalna pamatskolā notikušajā Latvijas čempionātā prestižākajā "Open" kategorijā trešo vietu izcīnījis vietējā galda hokeja kluba pārstāvis Matīss Saulītis.

Cīņā par medaļām piedalījās 64 galda hokeja entuziastu, ieskaitot vairākus pasaules ranga līderus un arī Inčukalna galda hokeja kluba dalībniekus. Pēc divu priekšsacīkšu posmu aizvadīšanas apakšgrupās un līgās trim no viņiem izdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Vienā no astotdaļfināla pāriem savā starpā nācās tikties diviem Inčukalna kluba biedriem, un Filips Buhtujevs ar 4:1 pārspēja savu krietni pieredzējušāko kolēģi Edgaru Saulīti. Ceturtdaļfinālā iekļuva arī Matīss Saulītis, kurš ar 4:0 pieveica Jevgeņiju Zaharovu.

Cīņā par vietu pusfinālā Filips Buhtujevs ar 0:4 piekāpās pasaules ranga otrās vietas īpašniekam Edgaram Caicam, bet Matīss Saulītis pārspēja Gintu Lasmani 4:2.

Pusfinālā Matīss bija spiests atzīt E.Caica pārākumu 0:4, toties mačā par trešo vietu ar 4:0 (3:2, 2:1, 4:1, 6:2) uzvarēja Andri Liepiņu no bērnu un jaunatnes centra "Laimīte" un izcīnīja bronzas medaļu.

Finālā divu Latvijas galda hokeja lielāko meistaru divcīņā Atis Sīlis ar 4:3 pārspēja Edgaru Caicu.