03.05.2014 23:07

Latvijas U-19 izlases florbolistes nosargā vietu elitē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas U-19 izlases florbolistes nosargā vietu elitē Latvijas Florbola savienība

Triju Ķekavas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas junioru komanda Polijā notikušajā pasaules junioru florbola čempionātā gūst vienu uzvaru, vienreiz nospēlē neizšķirti un piedzīvo divus zaudējumus.

Trijās apakšgrupu turnīra spēlēs Latvijas juniores kapitulēja Somijai izlasei 0:17, nospēlēja 3:3 ar Poliju, kaut vēl trešās trešdaļas sākumā bija vadībā 3:0, un ar 1:10 zaudēja Čehijai, kaut pirmās atklāja rezultātu.

Grupā latvietes palika pēdējā ceturtajā vietā un sestdien aizvadīja maču par septīto vietu un palikšanu elites sabiedrībā. Mača gaitā Latvijas U-19 izlase bija zaudētājās 0:1 un 1:2, tomēr spēja izcīnīt uzvaru 4:2 un turnīru beidza septītajā vietā.

Visus četrus vārtus Latvijas komandas labā guva uzbrucēju pirmais trijnieks, kurā kopā ar "hettrika" autori Moniku Džiguri spēlēja Inga Ametere no kluba "Ķekavas Bulldogs" un Elīza Elizabete Bērziņa no florbola kluba "Ķekava". Latvijas izlases kapteinei Bērziņai viens vārtu guvums (turklāt skaitliskā mazākumā) un rezultatīva piespēle, bet Ameterei viens punkts par piespēli.

Turnīrā kopumā komandas rezultatīvāko spēlētāju godu ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli dalīja M.Džigure un I.Ametere, kura guva trīs no Latvijas izlases četriem vārtiem pirmajās trijās spēlēs – divus pret Poliju un vienīgos pret Čehiju. Bērziņai turnīrā divi rezultativitātes punkti (1+1).

Visās četrās Latvijas U-19 izlases spēlēs piedalījās arī "Ķekavas Bulldogs" kluba aizsardze Zanda Ozoliņa, kura rezultativitātes punktus gan neguva.