03.05.2014 19:15

Latvijas regbisti ar uzvaru noslēdz Eiropas Nāciju kausa izcīņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas regbija valstsvienība, kuras lielāko daļu veidoja Ķekavas un Garkalnes klubu spēlētāji, sestdien Odensē ar 16:9 uzvarēja Dāniju Eiropas Nāciju kausa pēdējā spēlē 2B divīzijas turnīrā.

Otro spēli pēc kārtas ar piezemējumu izlases rindās izcēlās Ķekavas kluba "Miesnieki" spēlētājs Leno Bramanis, kurš rezultatīvo uzbrukumu veica otrā puslaika vidū. Pārējos vienpadsmit punktus ar trim soda sitieniem un realizāciju guva Kristaps Bērziņš no Garkalnes kluba "Livonia". Dāņi savus deviņus punktus savāca ar trim soda sitieniem, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Pirmajā puslaikā komanda apmainījās vairākiem soda sitieniem. Kristaps Bērziņš izvirzīja viesus vadībā un vēlāk pie 3:3 neiesita vēl vienu sodu, bet īsi pirms puslaika beigām dāņi nokļuva vadībā ar 6:3.

Otrā puslaika sākumā 10 minūšu noraidījumu par pārkāpumu tvēriena laikā saņēma Maksims Batrakovs, kurš pēc atgriešanās laukumā drīz tika nomainīts pret Dāvi Zagorski. Dāņi iesita vēl vienu sodu, uz ko atbildēja K. Bērziņš – 6:9, un pēc tam sekoja L. Bramaņa piezemējums un K. Bērziņa realizācija – 13:9. Neilgi pirms mača beigām bija vēl viena iespēja soda sitienam, kas tika izmantota.

Latvijas izlases kapteinim miesniekam Jānim Skujam, kurš pavadīja laukumā no pirmās līdz pēdējai svilpei, šī bija 61. spēle valstsvienībā, bet viņa kluba biedri Emīls Balodis un Kārlis Garokalns izlasē debitēja. Dānijā vēl spēle Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks, Valters Raņķis, Maksims Batrakovs un Ivars Eglis no Ķekavas "Miesniekiem", kā arī Norberts Bekmanis un Mārtiņš Rundāns no "Livonia".

ENC 2A divīzijas noslēguma tabulā (pa astoņām spēlēm) Izraēlai ir 33 punkti, Latvijai 26, Andorai 20, Dānijai 14 un Serbijai 6 punkti. Latvijas valstsvienība nu var gaidīt jau agrāk garantēto pārspēli ar Horvātiju par atgriešanos ENC 2A divīzijā.