03.05.2014 17:41

Pierīgas riteņbraucēji startējuši Vecpiebalgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas riteņbraucēji startējuši Vecpiebalgā www.sportlat.lv

Sestdien Vecpiebalgā ar velobraucienu apkārt Piebalgas ezeriem sācies viens no populārākajiem kalnu divriteņu (MTB) sacensību seriāliem Latvijā "Trek kauss", kurā sekmīgi startēja ievērojams skaits riteņbraucēju no Pierīgas novadiem.

"Moller Auto Krasta" maratonā 50 km distancē, draudzīgi finišējot kopā, pirmās četras vietas ieguva "Trek Team" komandas pārstāvji. Par uzvarētāju kļuva Ivars Prokofjevs, kurš pēc distancē pavadītas stundas, 26 minūtēm un 3,9 sekundēm finišā par nieka sekundes desmitdaļu apsteidza mārupieti Rihardu Bartuševiču.

Atsevišķās vecuma grupās starp laureātiem iekļuva vēl vairāki sportisti no Pierīgas. 15. vietu absolūtajā vērtējumā un otro vietu V40 grupā ieņēma Mairis Klaiva no Garciema (1.31:45,8). Otrās vietas arī carnikavietei Laimai Klaužai S40 un ādažniekam Dainim Krasovskim V16 grupā. "Ādaži Velo" komandas pārstāvis Dainis Spaliņš izrādījās izturīgākais V50 grupā, bet Guntars Zeics no Ādažiem ieņēma trešo vietu V35 grupā.

Sacensības notika arī 35 kilometru "Trek Superfly" pusmaratona distancē. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā ieguva Gunārs Dzalbs no Olaines, kurš uzvarētājam Jānim Rubikam finišā zaudēja 15 sekundes. Otrajās vietās savās grupās ierindojās Frenks Daniels Krūmiņš no Mārupes (V15) un Jānis Prančs no Piņķiem (V60).

Vienlaikus notika arī bērnu sacensības 300–800 metru braucienos. Par uzvarētāju jaunākajā vecuma grupā (2008. g. dz. un jaunāki) kļuva Valters Pūcītis no Ādažiem. Godalgas nopelnīja arī Hevena Krūmiņa no Mārupes, Ilze Aleksejeva no Inčukalna un Laura Jankovska no Lilastes.