01.05.2014 19:27

Superkausa pirmajā posmā izceļas arī Pierīgas motobraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Superkausa pirmajā posmā izceļas arī Pierīgas motobraucēji www.motokross.lv

Valmierā, Kūļu trasē, ceturtdien aizvadītas "Monster Energy" Superkausa pirmā posma sacensības motokrosā.

"MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis atkārtoja pagājušās nedēļas beigās Latvijas čempionāta pirmajā posmā gūtos panākumus un izcīnīja pirmo vietu senioru klasē. Viņš bija labākais gan kvalifikācijā, gan abos sacīkšu braucienos.

Otrs "MX Ādaži" pārstāvis Raitis Mežaraups senioru grupā 31 dalībnieka konkurencē abos braucienos finišēja devītais un kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā.

Viena medaļa Ādažu komandai arī kvadriciklu klasē. Raivis Sootee pirmajā braucienā ieņēma piekto vietu, bet otrajā bija otrais aiz abu braucienu uzvarētāja lietuvieša Marjus Stasiska un otro vietu ieņēma arī kopvērtējumā. Ceturtais bija Rinalds Dišlers-Kirilko (braucienos ceturtā un trešā vieta).

Apvienotajā 50 kubikcentimetru un 65 kub.cm iesācēju klasē bērniem otro vietu izcīnīja krimuldietis Kārlis Reišulis. Pirmajā braucienā viņš ieņēma trešo vietu, bet otrajā bija otrais aiz kopvērtējuma uzvarētāja Roberta Lūša.

Kārļa jaunākais brālis Jānis pirmajā braucienā ieņēma desmito vietu, bet otrajā uz starta neizgāja un summā ierindojās 14. vietā 17 dalībnieku konkurencē. Vienu pozīciju zemāk ieņēma "MX Ādaži" braucējs Ralfs Kozlovskis, kurš otrajā braucienā nefinišēja.

Trešo vietu junioru sacīkstēs izcīnīja mārupietis Toms Babris, braucienos viņam otrā un trešā vieta.

Savukārt elites "MX Pro" klasē, kurā visos trijos braucienos triumfēja Matīss Karro, 11. vietā kopvērtējumā ierindojās Ķekavas novada motokrosa braucējs Toms Macuks (braucienos 8., 10. un 10. vieta), bet 18. vietu 24 dalībnieku konkurencē ieņēma Gints Filipsons no Babītes novada (20., 21., 18.).

Superkausa otrais posms notiks 17. maijā Tartu.