30.04.2014 11:13

Pierīgas triatlonisti aizvadījuši sacensības Jelgavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas triatlonisti aizvadījuši sacensības Jelgavā arhīvs

Jelgavas pilsētas atklātajā čempionātā akvatlonā spēkus izmēģinājuši triatlona entuziasti arī no Carnikavas, Ādažiem un Mārupes.

Sacensības Jelgavā, kas bija Latvijas kausa izcīņas trešais posms, norisinājās Latvijas Lauksaimniecības universitātes peldbaseina apkārtnē. Sacensības sākās ar peldēšanu baseinā, kam sekoja skriešana pa promenādi gar Driksas upes krastiem.

Šoreiz sportisti skriešanas posmā tika laisti pēc handikapa principa – kurš ātrāk nopeldēja, ātrāk devās skriešanas distancē. Rezultāti piecās distancēs tika vērtēti vairākās vecuma grupās, un gandrīz visās starp laureātiem bija Pierīgas novadu sportisti.

Garākajā distancē (1000 metru peldējums un 5000 metru skrējiens) uzvarēja Staņislavs Vaipans, bet V40 grupā attiecīgi otro un ceturto vietu ieguva Māris Liepa no Carnikavas un mārupietis Toms Pikšēns.

Jaunieši līdz 11 gadu vecumam sacentās 100 metros peldēšanā un 500 metros skriešanā. Puišu konkurencē pirmo vietu izcīnīja carnikavietis Artūrs Liepa, kurš otrajā vietā atstāja Ričardu Sniedzi no Ādažiem. Otrā vieta šajā vecuma grupā arī ādažniecei Agnesei Grozai.

Divreiz garākā distancē senioriem V60 grupā otro vietu ieguva Carnikavas sporta centra pārstāvis Laimonis Daugavietis, bet S50 grupā pirmā bija viņa novadniece Gaida Bite. Savukārt 500+2500 metru distancē otrajā vietā V50 grupā ierindojās Raimonds Garenčiks, bet V15 grupā jauniešiem piektais bija Edgars Galimžanovs.