29.04.2014 21:54

Piejūras derbija pirmo raundu priekšpēdējā sekundē uzvar Saulkrasti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piejūras derbija pirmo raundu priekšpēdējā sekundē uzvar Saulkrasti Krišjānis Grantiņš

Visā spēlē vadībā bijuši mazāk par minūti, Saulkrastu basketbolisti pirmajā mačā par LBL trešās divīzijas bronzas medaļām dramatiskā galotnē ar 72:71 pārspēja Carnikavas komandu un izvirzījās vadībā sērijā līdz divām uzvarām.

Pirmos divus punktus mačā guva mājinieki, tomēr spēles sākums krietni veiksmīgāks padevās carnikaviešiem. Viņi dominēja cīņā par atlēkušajām bumbām, vairāk un precīzāk uzbruka, ātri iekrāja 10:2 pārsvaru un pirmo ceturtdaļu pabeidza 25:13 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā astoņu punktu spurts izdevās laukuma saimniekiem, un viesiem atkal bija jāsāk viss gandrīz no sākuma (29:27). Palīdzēja minūtes pārtraukums, pēc kura Carnikavas komanda atjaunoja desmit punktu pārsvaru un pirmo puslaiku pabeidza 41:32.

Trešajā ceturtdaļā nevienai komandai neizdevās būtiski mainīt spēles gaitu, un arī ceturtās ceturtdaļas lielāko daļu viesu pārsvars turējās desmit punktu robežās. Tomēr pēdējās četrās minūtēs Saulkrastu basketbolisti pacietīgi punktu pa punktam starpību deldēja, un 34 sekundes līdz beigām pēc trim precīziem Roberta Bulāna soda metieniem viņiem bija vairs tikai "mīnus divi" (67:69).

Nākamo desmit sekunžu laikā sāncenši apmainījās ar diviem punktiem, un bumba pienācās carnikaviešiem, taču viņi pieļāva tehnisku kļūdu, un pēdējā uzbrukuma tiesības 17 sekundes līdz beigām jau pārgāja pie Saulkrastu komandas. Izšķirošais trīspunktu metiens pienācās Edgaram Brumermanim, un viņš pamatlaika priekšpēdējā sekundē bija precīzs – 72:71 Saulkrastu labā.

Uzvarētāju labā R. Bulāns guva 20, E. Brumermanis 19 un Toms Provejs 11 punktus. Carnikavas kluba rindās rezultatīvākie bija Edgars Vecums (17), Jānis Ābols (16), Kristaps Briedis un Rolands Dovgjallo (pa 11 p.).

Atbildes spēle notiks 7. maijā Carnikavā. Ja mājiniekiem izdosies revanšēties, izšķirošā trešā spēle sērijā līdz divām uzvarām notiks 9. maijā Saulkrastos.

Kā zināms, LBL3 pamatturnīru Saulkrastu komanda beidza trešajā, bet Carnikavas klubs – piektajā vietā. Pēc uzvarām ceturtdaļfināla sērijās saulkrastieši pusfinālā piekāpās RTU vienībai, bet carnikavieši – basketbola klubam "Salacgrīva".