29.04.2014 14:51

Pierīgas klubu braucēji startējuši Latvijas motokrosa čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Leons Kozlovskis Leons Kozlovskis "MX Ādaži"

Aizputē, Misiņkalna trasē, aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta posms, kurā dalībnieku vidū bija arī braucēji no Ādažiem, Mārupes un Krimuldas.

Lielākos panākumus guva "MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis, kurš, startējot senioru klasē, uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos sacīkšu braucienos un līdz ar to arī posma kopvērtējumā.

Desmitais šajā klasē bija Mārupes auto moto kluba "Bieriņi" pārstāvis Jānis Bidzāns, kura kolēģis Atis Alžāns izrādījās labākais veterānu grupā.

Vairākas godalgotas vietas Pierīgas motobraucēji ieguva jaunāko dalībnieku sacensībās. MX50 klasē otro vietu izcīnīja nu jau titulētais krimuldietis Kārlis Alberts Reišulis, kurš pirmajā braucienā uzvarēja, bet otrajā finišēja otrais. Desmitajā vietā ierindojās viņa jaunākais brālis Jānis.

Savukārt MX65 klasē otro vietu ieguva Patriks Ūzuls no AMK "Bieriņi" (braucienos trešā un otrā vieta). Viņa komandas biedram Edvardam Bidzānam desmitā pozīcija (9., 10.).

Vēl vienu otro vietu kvadriciklu klasē amatieriem ieguva Jānis Saldavs no "MX Ādaži" komandas. Braucienos viņš finišēja trešajā un otrajā vietā. Savukārt "Quad Pro" klasē veiksmīgākais no trim Ādažu kluba pārstāvjiem bija Raivis Sootee, kurš ieguva ceturto un piekto vietu braucienos un piekto vietu kopvērtējumā.

Rinalds Dišlers-Kirilko veselības stāvokļa dēļ otrajā braucienā uz starta neizgāja (pirmajā viņam 12. vieta), bet Kārlis Bole pirmajā līkumā iekļuva sadursmē un pat tika nogādāts slimnīcā, kur, pēc viņa komandas sniegtās informācijas, sportistam konstatēti tikai nopietni sasitumi.

Nākamās motokrosa sacensības – Superkausa izcīņas pirmais posms – notiks ceturtdien Valmierā.