29.04.2014 13:47

Regbija turnīrā Baldonē uzvar "Livonia"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regbija turnīrā Baldonē uzvar "Livonia" Zigismunds Zālmanis, Nikon

Vecmeistara Arnolda Spādes rīkotajā pavasara turnīrā regbijā-7, kas vienpadsmito reizi risinājās Baldones stadionā, uzvarējusi Garkalnes kluba "Livonia" komanda.

Turnīrā piedalījās astoņas, komandas, kuras priekšsacīkstēs bija sadalītas divās grupās. Vēlāk izšķirošajās spēlēs pusfinālā "Baldone"/LSPA uzvarēja "Beverīnu/Fēnikss" ar 24:14 un "Livonia" pārspēja Liepājas "Vikingus" ar 26:0.

Finālā livonieši ar 31:14 pieveica laukuma saimniekus baldoniešus, bet spēlē par trešo vietu "Vikingi" uzvarēja "Beverīnu/Fēnikss" ar 21:10. Cīņā par piekto vietu LLU pārspēja "Siguldu" ar 28:12, bet spēlē par septīto vietu "Rīgas tilti" uzveica "Saldu" ar 27:0, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 40 punktiem (astoņi piezemējumi) kļuva kādreizējais Latvijas olimpiskās bobsleja komandas dalībnieks Pāvels Tulubjevs no "Livonia".

"Parasti šis turnīrs notiek Lieldienās, taču šoreiz iznāca mazliet vēlāk. Turnīrs ir domāts, lai pavasarī tiktos jaunie spēlētāji, un komandas sacenstos tādā kā festivālā," pastāstīja Arnolds Spāde, kurš 30. aprīlī atzīmē 76. dzimšanas dienu.

"Nebija jau regbijs vien, jo starp spēlēm tika organizētas virves vilkšanas sacensības, kurās uzvarēja "Vikingi". Notika arī 40 kilogramu smagās metāla regbija bumbas mešanas sacensības. Sākumā tālākais metiens izdevās Latvijas regbija-7 izlases galvenajam trenerim lietuvietim Edmundam Ščavinskam, taču tad nāca mūsu izlases kādreizējais spēlētājs Nikolajs Petjuņins un viņu pārspēja!"