28.04.2014 15:13

"Saldais džudo" Pierīgas sportistiem nodrošina 36 medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Saldais džudo" Pierīgas sportistiem nodrošina 36 medaļas arhīvs

Starptautiskajā bērnu džudo turnīrā, kas notika Saldū, pie godalgām tika katrs otrais četru Pierīgas komandu pārstāvis. Visvairāk, kā ierasts, nopelnīja Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi no Ādažiem un Carnikavas.

Dažādās vecuma grupās un svara kategorijās turnīrā "Saldais džudo" dalībnieku skaits svārstījās no diviem līdz gandrīz diviem desmitiem. Plašāk pārstāvēta bija U-14 vecuma grupa puišiem, kurā, tāpat kā U-16 grupā, dalībnieki sacenšas par Rīgas brīvostas balvām.

No šāda viedokļa, iespējams, vērtīgāko uzvaru guva Andrejs Rižovs no Pierīgas BJSS, kurš sacensībās svara kategorijā līdz 35 kg pārspēja sāncenšus visās četrās cīņās un izcīnīja pirmo vietu 16 dalībnieku konkurencē. Viņš šādu panākumu guvis otrajā Rīgas brīvostas balvu izcīņas posmā pēc kārtas.

Otro uzvaru U-14 grupā guvis arī Voldemārs Gerke svara kategorijā virs 66 kg, šoreiz viņš palika nepārspēts visās trijās cīņās.

No Pierīgas BJSS puišiem uzvaras Saldū guva Ernests Brigmanis-Briģis (U-8 vecuma grupa) un Artūrs Dauksts (U-10). Otrajās vietās ierindojās Aleksejs Kulakovs (U-8), Roberts Bankevics (U-9) un Klāvs Gailītis (U-12), trešajās – Fricis Štrauss (U-8), Rihards Klaušs (U-10), Uldis Nartišs (U-16), Artjoms Ratņikovs (U-18) un Artūrs Nartišs (U-18).

Pie medaļām tika arī vairāku citu Pierīgas novadu jaunie džudisti. U-8 grupā pirmo vietu savā svara kategorijā izcīnīja Arsenijs Gudejevs no Ulbrokas sporta kluba, bet trešās vietas – Jaroslavs Jankovičs (U-8) un Augusts Šablovskis (U-14). Trīs medaļas arī siguldiešiem: otrais Renārs Hans (U-16), trešie – Emīls Indriksons (U-9) un Bruno Gailāns (U-10). Savukārt Inčukalna novada Gaujas komandai divas bronzas, ko ieguva Aleksandrs Ternovskis un Kristaps Gucaļuks (abi U-8).

Krietnu godalgoto vietu ražu ievāca arī Pierīgas meitenes. Pierīgas BJSS komandas labā pirmās vietas izcīnīja Lizete Jenerte (U-10), Daira Krope (U-16) un Anita Bērziņa (U-18), otrās – Hedija Šķestere (U-10), Sabīne Kudle (U-10), Aleksandra Nazarova (U-13) un Vineta Alksne (U-13), trešās – Sofija Vlasova (U-13), Sofija Koļesņičenko (U-13) un Kristāna Tarvida (U-13), bet sacensībās U-13 grupā svara kategorijā līdz 44 kg Pierīgas džudistes Elīza Jevstigņejeva, Andra Nika un Keita Leitone ieņēma pirmās trīs vietas.

Uzvaru vienā no U-10 grupām izcīnīja Nika Motiļkova no Gaujas, bet siguldiete Daniela Petrova ierindojās trešajā vietā.

Kamēr Pierīgas jaunie džudisti cīnījās Saldū, viņu vecākie kolēģi piedalījās Rīgas kausa izcīņas pirmā posma sacensībās. Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolu šajās sacensībās pārstāvēja septiņi sportisti.

Medaļu gan izdevās izcīnīt tikai vienam – carnikavietis Juris Kozlovskis sacensībās virs 100 kilogramiem uzvarēja trijās no četrām cīņām un ierindojās otrajā vietā. Piekto vietu šajā turnīrā ieguva Kristiāns Filipovs, septītās – Artjoms Ratņikovs un Vjačeslavs Filatovs.