28.04.2014 13:52

Mārupietei un ķekavietei godalgas sezonas atklāšanas sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Agnese Kukaine Agnese Kukaine Latvijas Jātnieku federācija

Vasaras sacensību sezona jātnieku sportā atklāta līdz ar Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas pirmā posma sacensībām iejādē, kas svētdien risinājās sporta centrā "Kleisti".

Sacensību sarežģītākajā shēmā – "Mazajā balvā" – uzvarēja Jaunmārupes jāšanas sporta kluba "Temperaments" pārstāve Agnese Kukaine ar zirgu Londay Light, saņemot tiesnešu vērtējumu 67,63 %. "Zirgam šodien bija labs noskaņojums, bija patīkami jāt, un tāpēc arī izdevās sasniegt skaitliskā izteiksmē augstāku rezultātu nekā ziemas čempionātā," LJF preses dienests citē sacensību uzvarētāju.

Otrajā vietā "Mazajā balvā" ierindojās Ksenija Petrova ar Ma Cherie (JSK "Dressur") – 65,96 %, bet trešajā vietā šāgada Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāja ķekaviete Gundega Krīgere ar Donnerwelle (sporta klubs "GK Sport") – 67,63 %.

Sacensības risinājās vēl astoņās shēmās, divās no tām par uzvarētājām kļuva Mārupes novada jātnieku klubu pārstāves. Daiga Grāvīte ar Leilani no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri" izrādījās labākā "Shēma II, AM" sacensībās, bet Katrīne Buša ar Etīdi no ZS "Tīraines staļļi" – "Shēmā I, AM".

3. un 4. maijā Rīgā LJF kausa izcīņas pirmā posma sacensības konkūrā, bet no 9. līdz 11. maijam Babītes novadā risināsies starptautiskās sacensības "Baltic Cup".