28.04.2014 13:21

Pierīgas braucēji piedalījušies sacensībās Francijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas braucēji piedalījušies sacensībās Francijā bmxmarupe.lv un www.mxadazi.lv

Starptautiskās sacensībās nedēļas nogalē Francijā startējuši gan Mārupes BMX kluba pārstāvji, gan "MX Ādaži" kluba kvadricikla braucējs.

Francijas pilsētā Besankonā sestdien un svētdien norisinājās BMX Eiropas līgas trešās un ceturtās kārtas sacensības. Pirmajā dienā Mārupes BMX kluba pārstāvis Mārtiņš Zadraks 9–10 gadus veco sportistu grupā izcīnīja tiesības braukt finālā un ierindojās ceturtajā vietā. Ātrāki par viņu bija tikai viens Beļģijas un divi Francijas jaunie riteņbraucēji.

Dienu vēlāk sacensībās 13–14 gadus vecajiem puišiem piedalījās Emīls Zadraks, taču viņš izstājās pēc izslēgšanas sacensību pirmās kārtas. BMX Eiropas līgas nākamie divi posmi paredzēti 17. un 18. maijā Šveicē.

1. maijā no plkst. 18 Mārupes BMX klubs rīko jau tradicionālo "atvērto durvju dienu", kurā ikvienam atnākušajam būs iespēja tuvāk iepazīties ar BMX riteņbraukšanu, treniņu procesu un ar specializētiem BMX velosipēdiem pašiem izbraukt trasi. Savukārt 3. un 4. maijā Mārupes trasē notiks "SMScredit.lv" BMX čempionāta pirmais posms un Mārupes kausa izcīņa.

Tostarp Francijas čempionāta pirmajos divos posmos piedalījies viens no labākajiem Latvijas kvadriciklu braucējiem, "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis.

Pirmais posms viņam nebija īpaši veiksmīgs – pirmajā braucienā viņš nefinišēja, bet otrajā ieņēma sesto vietu, kaut vienubrīd brauca ceturtajā pozīcijā. Toties pagājušās nedēļas beigās otrajā posmā "La Neuville" trasē Edgars braucienos ieņēma piekto un ceturto vietu.