28.04.2014 10:03

Ādažos startējusi "xRace" piedzīvojumu sacensību piektā sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lielās talkas dienā Ādažos pulcējās kupls skaits piedzīvojumu meklētāju – baudot vasarīgi saulaino laiku, sporta, tautas un mini klašu distancēs devās aptuveni 550 "xRace" piedzīvojumu sacensību dalībnieku.

Spēcīgākā komanda izrādījās "ABC Construction", kas, startējot sporta klasē, uzrādīja labāko rezultātu, distancē pavadot 5 stundas 38 minūtes. Komandu pārstāvēja Reinis Putniņš, Mārtiņš Linde un Emīls Ūdris. Sporta klases jauktajā grupā triumfēja komanda "Foršais Briksnis", bet dāmu komandu cīņā pārākas izrādījās "SEL Team".

Tautas klases labākās vīriešu komandas titulu ieguva "Riga Adventure Team", jaukto komandu konkurencē uzvarēja "ABC Construction Family Team", bet starp dāmu komandām ātrākā bija komanda "Reiņa meitenes". Par mini klases uzvarētājiem kļuva komanda "VSK Noskrien".

Atsevišķā vērtējumā sacentās arī uzņēmumu komandas. Sporta klasē labākās uzņēmumu komandas bija "ABC Construction", "Isostar" un "Velux/MySport", bet Tautas klases uzvarētāji uzņēmumu konkurencē bija "ABC Construction Family Team", "Initiative Latvia" un "Anzāģe".

"Esam gandarīti, ka "xRace" piecu gadu jubilejas sezona iesākas ar ļoti lielu aktivitāti no komandu, jo īpaši ģimeņu komandu, puses," paziņojumā citēti sacensību rīkotāji. "Pirmajā posmā Ādažos dalībniekiem tika sarūpēti dinamiski sacensību posmi, kur ātrie posmi mijās ar lēnajiem, līdz ar to bija svarīgi pieņemt lēmumu par izdevīgāko maršrutu, kas komandai dotu labāko iespējamo rezultātu. Kāju posmus varēja veikt ar lielu baudu – priecājoties par dabu un vasarīgo laiku."

Piedzīvojumu meklētāju un uzņēmumu interese piedalīties spraigajās sacensībās ar katru gadu pieaug. "xRace" sacensības piedāvā vienas dienas laikā izbaudīt tādus sporta veidus kā orientēšanos, skriešanu, braukšanu ar kalnu velosipēdu, kā arī speciālo uzdevumu ietvaros airēšanu, peldēšanu un citus aizraujošus prāta un spēka uzdevumus. Atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Nākamie "xRace" posmi norisināsies 31. maijā Saldū, 5. jūlijā Daugavpilī, 16. augustā Rīgā un noslēgsies 20. septembrī Ērgļos.