25.04.2014 15:38

Salaspils futbolisti pārstāv Latvijas jauniešu izlasi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils futbolisti pārstāv Latvijas jauniešu izlasi arhīvs

Latvijas U-16 jauniešu futbola izlase ar triju Salaspils jauno spēlētāju piedalīšanos izcīnījusi otro vietu Lietuvā notikušajā Eiropas futbola savienības (UEFA) attīstības turnīrā.

Pirmajā dienā Igora Stepanova trenētie Latvijas jaunie futbolisti ar 2:0 uzvarēja mājiniekus lietuviešus, otrajā kārtā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 3:2 (pamatlaiks 0:0) pārspēja vienaudžus no Baltkrievijas, bet piektdien turnīra pēdējā dienā piekāpās Kazahstānas U-16 izlasei 1:2.

Ar pieciem punktiem Latvijas izlase ieņēma otro vietu aiz Baltkrievijas (6 p.), sekoja Kazahstāna (4 p.) un Lietuva (3 p.).

Latvijas U-16 izlases sastāvā bija iekļauti trīs Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas audzēkņi, kas arī spēlē Salaspils komandas sastāvā Latvijas pirmās līgas turnīrā. Aizsargs Pjotrs Pavlovskis pirmajās divās cīņās aizvadīja laukumā visu spēles laiku, turklāt realizēja izšķirošo "pendeli" mačā ar baltkrieviem. Pussargs Aleksandrs Romanovskis abās spēlēs tika nomainīts, bet pussargs Romans Jakušenoks divreiz devās laukumā uz maiņu.

No 27. līdz 30. aprīlim līdzīgā UEFA attīstības turnīrā Lietuvā piedalīsies Latvijas meiteņu (U-16) izlase, kuras sastāvā iekļautas futbola kluba "Olaine" spēlētājas – vārtsardze Viviana Kauliņa un uzbrucēja Valērija Jevstigņejeva. Arī Latvijas jaunās futbolistes sacentīsies ar vienaudzēm no Lietuvas, Baltkrievijas un Kazahstānas.