25.04.2014 13:09

Regbija izlasē septiņi Ķekavas "miesnieki", divi Garkalnes "livonieši"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regbija izlasē septiņi Ķekavas "miesnieki", divi Garkalnes "livonieši" Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pierīgas klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas regbija valstsvienība sestdien plkst. 14 Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīra spēlē "Daugavas" stadionā Rīgā tiksies ar Izraēlas izlasi.

Latvijas Regbija federācijā pavēstīja, ka mājinieku pamatsastāva piecpadsmitniekā iekļauti divi Latvijas čempionvienības "Livonia" regbisti Kristaps Bērziņš un Norberts Bekmanis, kā arī septiņi Ķekavas regbija kluba "Miesnieki" spēlētāji – Jānis Skuja, Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Valters Raņķis un Maksims Batrakovs. Trīs citi regbisti pārstāv klubu "Ovāls", divi – "Eži/LMT" komandu un viens – Nīderlandes klubu "RC Waterland".

Astoņu rezervistu skaitā iekļauti vēl trīs Pierīgas klubu spēlētāji – Mārtiņš Rundāns no "Livonia", Ivars Eglis no "Miesniekiem" un Mikus Ozols no RK "Sigulda".

Īpaša sestdienas spēle būs komandas kapteinim Jānim Skujam. Viņš valstsvienības sastāvā aizvadīs 60. maču un pēc šī rādītāja panāks spēlēm izlasē bagātāko Latvijas regbistu Vilmāru Sokolovu. Pirmo cīņu valstsvienībā J. Skuja aizvadīja vēl 1999. gada septembrī.

Latvijas regbija izlases mērķis mačā pret Izraēlu būs uzvara, lai vienu spēli pirms turnīra beigām nodrošinātu otro vietu 2B grupā un līdz ar to – pārspēli savā laukumā ar Horvātiju par vietu pakāpi augstākajā 2A divīzijā nākamajā ciklā. 3. maijā Latvijas regbisti Odensē aizvadīs spēli ar Dāniju.

Šobrīd grupā Latvija ieņem trešo vietu ar trim punktiem mazāk un divām spēlēm mazāk nekā Andorai, kas turnīru jau beigusi. Tā kā par uzvaru tiek piešķirti četri punkti, bet vēl vienu papildu punktu iespējams iegūt, ja spēlē izdarīti vismaz četri piezemējumi, tad otrā vieta var tikt nodrošināta ar jebkādu uzvaru vienā no atlikušajām divām spēlēm. Izraēlas izlase jau ir nodrošinājusi pirmo vietu grupā un uz Rīgu atbraukusi ar vairākiem pavisam jauniem spēlētājiem pamatsastāvā.

No optimālā sastāva dažādu iemeslu dēļ šoreiz nespēlēs Uldis Saulītis, Jurijs Baranovs, Mārtiņš Provizors, Ruslans Kotļevs un Vigo Valdavs.