23.04.2014 14:19

Tīruma, Dukurs un Strenga apbalvoti ar Triju Zvaigžņu ordeņiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Tīruma Elīza Tīruma Krišjānis Grantiņš

Krimuldiete Elīza Tīruma un siguldieši Tomass Dukurs un Jānis Strenga apbalvojumus saņēmuši par panākumiem Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, trešdien paziņoja Ordeņu kapituls.

Olimpiskās sudraba medaļas laureātam bobslejā četrinieku ekipāžām Jānim Strengam, tāpat kā viņa komandas biedriem Oskaram Melbārdim, Daumantam Dreiškenam un Arvim Vilkastem, piešķirts ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Savukārt bronzas godalgas ieguvēja kamaniņu sportā komandu sacensībās Elīza Tīruma un ceturtās vietas ieguvējs skeletonā Tomass Dukurs apbalvots ar piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņiem.

Vairāki sporta dzīves pārstāvji tikuši pie Atzinības krusta, kuru piešķir par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā.

Trešās šķiras Atzinības krustu izpelnījies ziemas olimpisko spēļu vicečempions skeletonā Martins Dukurs, kā arī kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics, bet piektās šķiras Atzinības krusts piešķirts brāļu Šicu trenerim un mehāniķim Jānim Liepam.

Gan Martins, gan Andris un Juris par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem kļuva pēc medaļu izcīnīšanas 2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā.