22.04.2014 15:53

Orientieristiem cīņas par Rīgas kausiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristiem cīņas par Rīgas kausiem www.magnets.lv

Gandrīz tūkstotis visdažādākā vecuma orientēšanās sporta cienītāju no 19 valstīm nedēļas nogalē startēja divu dienu starptautiskajās sacensībās "Rīgas kausi" un Lieldienu balvas izcīņā sprinta distancē.

No Pierīgas orientieristiem sacensībās elites grupā Jaunciemā vislabāk veicās Laurai Vīķei no Carnikavas novada. Divu dienu summā viņa uzrādīja piekto rezultātu, uzvarētājai Anastasijai Deņisovai no Baltkrievijas zaudējot piecarpus minūtes.

Atsevišķās vecuma grupās vairāki Pierīgas novadu pārstāvji iekļuva starp laureātiem. Pirmo vietu 40 dalībnieku konkurencē M16 grupā izcīnīja orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāvis Uldis Upītis no Saulkrastiem, bet W60 grupā seniorēm labākā bija siguldiete Alīda Ābola.

Otrās vietas ieņēma Ruta Kukka no Ādažiem (W60), baldonietis Andris Tauvens (M65) un carnikavietis Pēteris Novikovs (M70), trešās – Kendija Aparjode no Saulkrastiem (W18), mārupietis Jānis Lagzdkalns (M55), kā arī siguldieši Valentīna Lietuviete (W65) un Ilmārs Limbēns (M65). Turpat aiz godalgotā trijnieka palika carnikavieši Madara Šadrina (W20) un Rūdolfs Šadrins (M21A)

Pirmdien ne viens vien no pieminētajiem Vecrīgā startēja Latvijas sprinta kausa posmā "Lieldienu balva", un arī šajās sacensībās savās grupās pirmās vietas ieguva U. Upītis un A. Ābola. Uzvaras izcīnīja arī A. Tauvens un siguldiete Rudīte Šterna (W65), bet Laura Puķīte (W18) un Irita Puķīte (W35) ieņēma trešās vietas.

Šīs nedēļas beigās Ļaudonas pusē notiks Latvijas nakts orientēšanās čempionāts.