22.04.2014 12:51

Trīsarpus pāri Latvijas novusa čempionāta finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīsarpus pāri Latvijas novusa čempionāta finālā arhīvs

Latvijas vīru dubultspēļu čempionāta pusfināla turnīrus sekmīgi aizvadījuši Pierīgas novusa spēlētāji no Babītes un Ķekavas.

Divos turnīros, kas nedēļas nogalē notika Tukumā un Vaidavā, piedalījās pa 20 pāriem, no kuriem vienpadsmit labākie kvalificējās 3. maijā paredzētajam finālam.

Par Tukuma turnīra uzvarētājiem kļuva Ainārs un Juris Groseni no Babītes, kuri, pieskaitot iepriekšējā posmā aizvadīto savstarpējo spēļu rezultātus, guva 11 uzvaras, sešas reizes nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja divus zaudējumus (28 punkti). Spēlēs ar citiem gaidāmā finālturnīra dalībniekiem viņiem bija trīs uzvaras, pieci neizšķirti un divi zaudējumi, un ar šādu bilanci Groseni sāks finālturnīru, kurā tiksies ar otrās pusfināla grupas labākajiem duetiem.

Piektajā vietā Tukumā ierindojās ķekavieši Egīls Cepurītis un Gunārs Evers (21 p.) – viņi guva piecas uzvaras, 11 reizes nospēlēja neizšķirti un trīs reizes zaudēja (finālturnīra bilance 0-8-2).

Pusotrs pāris Pierīgas novusistu izcīnīja vietas Latvijas čempionāta finālā Vaidavā notikušajā pusfināla turnīrā. Pa 21 punktam nopelnīja Gaidis Čoders un Igors Ramba no Babītes, kā arī Juris Firsts no Ķekavas kopā ar Juri Pūpolu no Ķeguma. Viņiem attiecīgi astotā un septītā vieta turnīrā un ceļazīmes uz finālu.

Ārpus finālistu skaita palika Babītes pāris Staņislavs Kojalovičs un Sergejs Varša, kas ar 15 punktiem ieņēma 18. vietu.