20.04.2014 21:21

Basketbola klubam "Mārupe" debijas sezonā – bronzas medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Basketbola klubam "Mārupe" debijas sezonā – bronzas medaļas BK "Mārupe"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas sērijā par trešo vietu Mārupes basketbolisti otro reizi pārspēj Ogres basketbola skolas komandu un izcīna bronzas godalgas.

Svētdienas spēli Mārupes sporta kompleksā pēc zaudējuma pirmajā mačā apņēmīgāk uzsāka ogrēnieši – 5. minūtē 11:4 viņu labā. Taču laukuma saimnieki atbildēja ar desmit punktiem pēc kārtas un līdz pirmās ceturtdaļas beigām pārsvaru palielināja līdz 26:15. Otrajā ceturtdaļā turējās aptuveni šāda starpība, un atpūtā sāncenši devās, tablo vēstot 41:32 BK "Mārupe" labā.

Trešajā ceturtdaļā šoreiz jau Ogres basketbolisti veica izrāvienu 12:2, un otrā puslaika vidū "plus 11" bija viņiem (52:63). Šajā brīdī 11 punktus pēc kārtas guva mājinieki, astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām atguva vadību un to vairs neatdeva – uzvara 84:74 otrajā spēlē un 2:0 sērijā.

Uzvarētāju labā Toms Straudovskis guva 27 punktus, Artūrs Kramiņš 17 un Rihards Pāže 14 punktus.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē trenera Matīsa Rožlapas vadītie mārupieši svinēja uzvaru 82:77. LBL2 pamatturnīru Ogres basketbola skolas komanda bija beigusi ceturtajā, bet BK "Mārupe" ar astoņām uzvarām 18 spēlēs – sestajā vietā. Astotdaļfināla sērijā mārupieši ar 2:0 uzvarēja BJBS "Rīga"/DSN komandu, ceturtdaļfinālā ar 2:1 Rīgas Stradiņa universitāti, bet pusfinālā ar 1:2 piekāpās Ventspils Augstskolas vienībai.