16.04.2014 13:49

Regbija izlases kandidātos 16 Pierīgas klubu spēlētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Regbija izlases kandidātos 16 Pierīgas klubu spēlētāji Zigismunds Zālmanis, Nikon

Latvijas regbija izlases vadība nosaukusi 31 spēlētāju, kas gatavosies 26. aprīlī "Daugavas" stadionā Rīgā paredzētajai Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas turnīra spēlei pret Izraēlas valstsvienību.

Pieredzējušākais vīrs valstsvienībā būs tās kapteinis Jānis Skuja no Ķekavas "Miesniekiem", kam spēle pret Izraēlu būs sešdesmitā. Izlases kandidātu sastāvā iekļauti arī seši viņa kluba biedri – Edgars Cīrulis, Māris Robežnieks, Viktors Silvoniks, Leno Bramanis, Valters Raņķis un Maksims Batrakovs.

Astoņi regbisti Latvijas valstsvienībā pārstāv Garkalnes klubu "Livonia". Tie ir Artūrs Kaulakāns, Ainārs Bērziņš, Mārtiņš Rundāns, Norberts Bekmanis, Deivids Cjukša, Vigo Valdavs, Kristaps Bērziņš, kā arī francūzis Simons Fuko, kurš ir tiesīgs pārstāvēt Latvijas izlasi, jo nodzīvojis valstī nepieciešamos 36 mēnešus.

Savukārt no regbija kluba "Baldone" Krievijas speciālista Sergeja Lisko vadītajā Latvijas izlasē iekļauts Kaspars Jakušs, informēja Latvijas Regbija federācijā.

Pirmā izlases kandidātu pulcēšanās notika jau 8. aprīlī, bet pagājušajā svētdienā Ozolniekos tika aizvadīta arī pārbaudes spēle pret Lietuvu, kurā spēcīgāki bija viesi ar 46:7.

2B divīzijā Izraēla jau ir garantējusi pirmo vietu un nākamajā ciklā spēlēs 2A divīzijā (31 punkts pēc septiņām spēlēm). Andorai, kas jau visas spēles aizvadījusi, ir 20 punkti (8 spēlēs), Latvijai 17 (6), Dānijai 13 (7) un Serbijai 6 (8). Izcīnot nepieciešamos punktus atlikušajās divās spēlēs pret Izraēlu un Dāniju, Latvijas regbisti tabulā varētu iegūt otro vietu, kas dos iespēju pārspēlē par vietu 2A divīzijā pacīnīties ar šīs grupas priekšpēdējo komandu.