15.04.2014 16:45

Orientēšanās sacensībās Carnikavā starp laureātiem arī mājinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientēšanās sacensībās Carnikavā starp laureātiem arī mājinieki www.magnets.lv

Nedēļas nogalē Carnikavas novadā, pie Laveru ezera un Garciemā, risinājās orientēšanās kluba "Kāpa" organizētās sacensības "Ziemeļu divdienas", kas vienlaikus bija arī Latvijas kausa izcīņas otrais posms.

Sestdien dalībnieki sacentās garajā distancē, bet svētdien vidējā distancē, kopvērtējumā summējot abu dienu rezultātus. Distancēs devās vairāk nekā pustūkstotis orientieristu vecumā no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem, un viņu vidū bija krietns pulciņš carnikaviešu, kuri lielākoties pārstāvēja OK "Kāpa".

Trijās grupās Carnikavas orientieristiem izdevās izcīnīt pirmās vietas. Kate Dūdele izrādījās veiksmīgākā S21A grupā amatierēm, bet senioriem pirmās vietas ieguva Pēteris Novikovs (V70) un Rita Ostupe (S80).

Vairākas godalgas ieguva Šadrinu ģimenes pārstāvji. Madara ierindojās otrajā vietā S20 vecuma grupā, Rūdolfs bija trešais V21A grupā, bet Sergejs otrais V45 grupā. Otrās vietas ieguva arī Marta Marija Birzkope jaunākajā S8 grupā meitenēm un Evija Blūme "Open" kategorijā iesācējiem, bet Gunārs Ostups bija trešais veterānu V75 konkurencē.

Carnikavā ar panākumiem startēja arī citu Pierīgas novadu orientieristi. S18 grupā jaunietēm pirmās trīs vietas ieņēma ādažniece Laura Leiboma, Kendija Aparjode no Saulkrastiem un siguldiete Kristīne Ozola. Uzvaras savās grupās izcīnīja arī saulkrastietis Uldis Upītis (V16), Andris Tauvens no Baldones (V65) un pieredzējusī siguldiete Alīda Ābola (S60).

Labāko trijniekos vēl iekļuva Magda Cigle (S14), Kaspars Kārkliņš (V35) un Rudīte Šterna (S65) no Siguldas, Ārija Šinke (S55) un Juris Šinke (V55) no Olaines un Ruta Kukka (S60) no Ādažiem.

Turpat blakus, Saulkrastu novadā, trešdien turpināsies orientēšanās sacensību seriāls "Saulkrastu pavasaris". Trešā kārta paredzēta Garezeros, stāvlaukumā Lilastē pie jūras. Starts no plkst. 17 līdz 19.