15.04.2014 15:06

Baložos un Tomē sākusies velosacensību sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložos un Tomē sākusies velosacensību sezona velokross.lv

Sestdien Ķekavas novadā notika velokrosa sacensību "Baloži 2014" pirmais posms. Ievērojams skaits tā dalībnieku jau dienu vēlāk mēroja ceļu uz Ķeguma novada Tomi, kur risinājās "MySport" kalnu divriteņu (MTB) kausa izcīņas pirmā kārta.

Baložos uz starta devās vairāk nekā 200 riteņbraukšanas cienītāju, kuri 17 vecuma un meistarības grupās veica distances no 60 metriem līdz 35 kilometriem. Elites grupā par uzvarētājiem kļuva Jānis Rubiks un Inga Ērgle, taču laureātu vidū citās grupās bija ievērojams skaits Pierīgas novadu pārstāvju, visvairāk, protams, ķekaviešu.

V16 vecuma grupā 21 km distancē pirmās trīs vietas ieguva Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) audzēkņi Kristofers Bindemanis, Vladlens Gurkins un Maksims Maslovs. Uzvaras guva arī ĶNSS pārstāvji Elvijs Zommers (V14), Edgars Maculēvičs (V18) un Krista Ratniece (S16).

Starp pašiem jaunākajiem riteņbraucējiem ašākie 60 metru braucienā izrādījās Kārlis Puriņš no Inčukalna (V3) un Kate Pavilone no Baložiem (S3). Citās grupās labākos rezultātus sasniedza Patriks Garisons no Rāmavas (V5), Renāte Rodionova no Carnikavas (S12), Lauma Žilko no Baložiem (S60) un Jānis Lilje no Siguldas (V80).

Fotogaleriju no sacensībām Baložos skatīt šeit.

"MySport" MTB kausa pirmajā posmā maratona (49 km) un pusmaratona (24,5 km) distancēs startēja gandrīz trīs simti sportistu. Garākajā braucienā absolūtajā vērtējumā uzvaru izcīnīja siguldietis Raivis Zīmelis, kurš kļuva par "MySport" MTB kausa ieguvēju pagājušajā gadā.

Piektajā vietā ierindojās mārupietis Rihards Bartuševičs, kurš uzvarētājam finišā zaudēja 26 sekundes. U-23 vecuma grupā otro vietu ieņēma Sandijs Kļaviņš no "MTB Garkalne" komandas, starp junioriem trešais bija Edgars Maculēvičs no ĶNSS, V50 grupā vīriem otro vietu ieņēma "Ādaži Velo" komandas pārstāvis Dainis Spaliņš, bet vienā no dāmu grupām pirmo vietu izcīnīja viņa komandas biedrene Zanda Rutkovska.

Pusmaratona distancē pārliecinoši pirmais finišēja Herberts Pudāns, aiz viņa Klāvs Rubenis no Ķekavas novada sporta skolas pārstāvis Niklāvs Boļšis, kurš mērķi sasniedza četrarpus minūtes aiz uzvarētāja, bet otrās vietas ieguvējam zaudēja tikai divas sekundes.

N. Boļšim arī pirmā vieta jauniešu konkurencē, kurā otrais bija K. Bindemanis un ceturtais V. Gurkins. Otro vietu sacensībās jaunietēm ieņēma K. Ratniece, bet "MTB Garkalne" komandas pārstāvis Ernests Neļķe bija ceturtais V12 vecuma grupā puišiem.